Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2007

selecteer uit het archief

Explosie bij rechtbank Amsterdam

De zwaar beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, waar vandaag (maandag) het proces tegen Willem Holleder begint, is de afgelopen nacht beschadigd door een of meer explosies. Volgens de politie gaar de rechtzaak gewoon door.
Het gebouw is licht beschadigd door gebroken ruiten en vernielde rolluiken maar de zaal waar de zitting wordt gehouden is niet getroffen. De politie heeft de omgeving van het pand afgezet. Holleder staat terecht voor afpersing van vier zakenlieden.

Aangereden wild afschieten

Aangereden wild in Gelderland wordt voortaan direct door een jachtopziener afgeschoten en niet meer opgehaald door de dierenambulance. Dit om te voorkomen dat de gewonde dieren onnodig lijden. De Partij van de Dieren en de dierenambulances zijn het er niet mee eens.
In Gelderland worden elk jaar honderden reeen, herten en zwijnen aangereden. Vaak zijn ze direct al dood. Veel gewonde dieren zijn echter zo gestresst dat ook zij een aanrijding uiteindelijk niet overleven.

Voorverkoop Oranjeconcert

Voor het traditionele Oranjeconcert door het Chr. Mannenkoor "De IJsselzangers"op zaterdag 28 april in de IJsseldijkkerk is de voorverkoop van de kaarten gestart.
De toegangsprijs is € 8. Kaarten te bestellen bij Hans van Nieuwkerk, tel. 0180 519574 of bij Hans Schilt tel. 0180 519906.
Aan het concert werkt mede de sopraan Margaret Roest. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door een speciaal samengesteld orkest m.m.v het trompetduo Arjan en Edith Post. Algehele leiding Everhard Zwart.