Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7

Het weer

Dinsdag is een mooie zomerdag met zonnige perioden en blijft het overal droog. De temperatuur loopt 's middags op naar 24°C langs de kust en 28°C in het oosten van het Rijnmondgebied. De zuidwestenwind neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig. 's Nachts is het helder en daarbij daalt de temperatuur geleidelijk naar een graad of 17. De zuidwestenwind neemt af en wordt zwak en aan zee matig.
Morgen is er veel zon en wordt het zeer warm. Landinwaarts loopt de temperatuur wel op naar 30°C.

Wisselstrook

Vanwege een storing aan de slagbomen aan de Capelse zijde is het sinds vrijdagmiddag al niet meer mogelijk om de wisselstrook te gebruiken. Een monteur moest eraan te pas komen om te kijken of de storing kon worden verholpen, dit bleek niet het geval te zijn. Hierdoor kan het wegverkeer deze week geen gebruik maken van de wisselstrook van Capelle naar Krimpen. Het verkeer wordt omgeleid over het Capelseplein. Er een moet nieuwe slagboom worden geplaatst. De wisselstrook naar Krimpen gesloten, de weg naar Capelle is wel geopend.

Inbeslagname

De Krimpense politie heeft zaterdagmiddag een elektrische step in beslag genomen. De eigenaar van de step was al een keer gewaarschuwd, maar werd toch weer op de step gezien. Omdat het verboden is om een niet goed gekeurde step op de openbare weg te gebruiken is de step in beslag genomen. Steeds vaker gebruiken kinderen en volwassenen een elektrische step op de openbare weg. De voertuigen worden echter gezien als motorisch aangedreven voertuigen en mogen om deze reden niet zonder goedkeuring op de weg worden gebruikt.

WMO

Jaarlijks onderzoekt de gemeente Krimpen aan den IJssel de tevredenheid onder de cliënten van Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de Jeugdwet. Het onderzoek brengt de cliëntervaring in beeld. Het contact met WMO wordt als positief ervaren. Van de ondervraagde cliënten gaf 90% aan zich serieus genomen te voelen. Bovendien zei 75% snel hulp te krijgen. De kwaliteit van de ondersteuning vanuit de KrimpenWijzer kreeg gemiddeld een 7,4. De tevredenheid over de ondersteuning kreeg gemiddeld een 7,8.

Krimp hypotheekmarkt

Het aantal hypotheekaanvragen is gedaald, zo blijkt dinsdag uit cijfers van Hypotheken Data Netwerk (HDN). In juli werden 28.819 hypotheken aangevraagd en dat is 36 procent minder vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. In de maanden daarvoor kromp de hypotheekmarkt ook al vanwege de gestegen hypotheekrente. De sterkste daling is te zien bij het oversluiten van hypotheken. Het aantal aanvragen nam daar af met 6.584, oftewel 72 procent. Veel huizenbezitters sloten vorig jaar hun hypotheek nog over, omdat de rente historisch laag was.

Luitenant Uhura

De Amerikaanse actrice Nichelle Nichols is dit weekend op 89-jarige leeftijd overleden, meldt haar zoon Kyle Johnson op Facebook. Nichols is vooral bekend van haar rol als luitenant Uhura in de Star Trek-films. Die rol was in meerdere opzichten baanbrekend. Johnson laat weten dat 'haar licht' zal blijven schijnen en zij 'ons en toekomstige generaties' zal blijven inspireren. Bij het bericht deelt Johnson een foto van Nichols ster op de Hollywood Walk of Fame, met daarop een paar rode rozen.

Hoger waterpeil

Door een hoger waterpeil aan te houden in de polders van de Krimpenerwaard zorgt het hoogheemraadschap ervoor dat zout water niet dit laaggelegen gebied binnendringt. ‘Ondanks een paar kleine regenbuien, zijn de gevolgen van de droogte voorlopig nog goed merkbaar’, meldt het waterschap. ‘Om voor voldoende zoet water te kunnen blijven zorgen, zijn maatregelen genomen. Op sommige plekken houden we het maximum waterpeil aan binnen het peilbesluit en houden we het water vast. Dit doen we bijvoorbeeld op de Rotte en in de polders in de Krimpenerwaard’.

Händel in Nieuwe Westerkerk

Organist Everhard Zwart heeft voor maandag 8 augustus een feestelijk programma samengesteld met onder meer muziek van Georg Friedrich Händel. Deze componist van o.a. het oratorium “De Messiah” heeft ook veel orgelmuziek geschreven waarvan het merendeel een feestelijk karakter heeft. Eén van deze werken heeft organist Everhard Zwart op het programma staan voor aanstaande maandag. Verder staan er onder meer werken van César Franck en Feike Asma op het programma. De aanvang van het concert is 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de kerk open.