Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief

Het weer

Woensdag is het bewolkte en grijze decemberdag. De zon komt er niet of nauwelijks aan te pas en vooral in het binnenland kan lichte regen of motregen vallen. Het wordt maximaal 5 tot 7 graden bij een zwakke tot matige oostelijke tot noordoostelijke wind. In de avond trekt vanuit het westen een smalle zone met regen het land in. Ook in de nacht kan soms regen vallen en de minima liggen dan tussen 3 en 5 graden. Donderdag blijft het bewolkt met af en toe regen. De zuidenwind trekt aan bij maxima van 5 tot 7 graden.

Corona in de regio

Aantal besmettingen blijft afnemen, 396 in de regio
Het RIVM meldt de afgelopen 24 uur 396 nieuwe coronabesmettingen in de regio Rijnmond. Dat is wederom een afname en zit ook flink onder de aantallen van de afgelopen week.
Landelijk zijn er 4073 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 530 minder dan maandag. Het aantal positieve tests verschilt altijd per dag, onder meer omdat er niet elke dag evenveel mensen getest worden.Het aantal nieuwe coronagevallen in de gemeente, gevolgd door het totaal sinds het begin van de coronacrisis: Krimpen aan den IJssel: 7 - 1212

De geschiedenis van 2 december

1804: Napoleon kroont zichzelf tot keizer
Napoleon grijpt in 1799 de macht in Frankrijk en wordt consul, later zelfs consul voor het leven.
1975: de treinkaping bij Wijster
De treinkaping bij het Drentse dorp Wijster vindt plaats. Uit onvrede over het niet nakomen van gemaakte afspraken van de Nederlandse regering tussen Nederland en Molukkers,
2002: juwelendiefstal in het Museon
Uit het Museon in Den Haag worden diamanten en juwelen gestolen. Deze hebben samen een waarde van ongeveer 6 miljoen euro.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.