Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief

Het weer

Er trekken vrijdag wolkenvelden over en soms valt er lichte regen. Vrijdagochtend is het 7 tot 10 graden. In de middag draait de wind naar noord en waait met 2 tot 4 Bft. De regen trekt dan zuidwaarts weg en van het noordoosten uit klaart het wat vaker op.
In het weekend wordt het kouder, maar ook zonniger. In de nacht daalt het kwik naar +2 tot -3 graden. Zaterdagmiddag is het 5 tot 7 graden, zondag 2 tot 4 graden. Na het weekend worden de nachten nog iets kouder. 's Middags is het ongeveer 4 graden.

Opening Schaatsbaan Rotterdam

Hockeyclub Leonidas maakt zich op voor het vierde seizoen van Schaatsbaan Rotterdam. Op het hockeyterrein wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de vierhonderd meter overdekte ijsbaan. Zaterdag is de officiële opening in de koepel langs de A16. Het ijs is volgens op tijd af voor de officieuze opening van vrijdag en de officiële open dag van zaterdag. "Zaterdag kan iedereen gratis komen schaatsen." Schaatsbaan Rotterdam is elke dag van 09.00 uur tot 22.00 uur open.


Openstelling Dorpskerk Ouderkerk aan den IJssel 1/

Tijdens de komende Winterfair in Ouderkerk aan den IJssel op vrijdag 9 en zaterdag 10 december is ook de mooie en sfeervolle Dorpskerk weer open en wel op vrijdag van 16.00 tot 21.15 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.
Op beide dagen zullen er continue bekende Kerstliederen op het fraaie orgel en andere instrumenten ten gehore gebracht worden. Vrijdagavond zal er van 19.30 tot 20.15 uur een Sing-in zijn, waar bekende (Kerst)liederen gezongen zullen worden.

Openstelling Dorpskerk Ouderkerk aan den IJssel 2/

Zaterdagmiddag zal kamerkoor "Pro Musica" o.l.v. Cees van der Slik om 14.00 uur Advents- en Kerstliederen zingen.
Op beide dagen is er een uitgebreide expositie te zien over het Kerstgebeuren in de schilder- en glas-in-lood-kunst door de eeuwen heen, de geschiedenis van de Dorpskerk en over symboliek in deze kerk.
Iedereen die de kerk wil bekijken, wil zingen of luisteren naar orgel- of koormuziek, of misschien wil praten over het Kerstgebeuren is van harte welkom.

Kerstliedjes zingen in Het Streekmuseum

Maandagavond 19 december van 20.00 - 22.00 uur. Kerst Sing In het Streekmuseum Krimpenerwaard met medewerking van Huismuziek Krimpenerwaard.
In de sfeervol versierde tuinkamer van het museum is iedereen van harte welkom, om onder leiding van Imre Rolleman en de speelgroep van Huismuziek Krimpenerwaard, mooie en bekende kerstliedjes te zingen, zoals vroeger thuis.Ook wordt er een mooi kerstverhaal verteld.De toegang is gratis. Op tijd komen is noodzakelijk, de plaatsen zijn beperkt.