Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief

Uniforme eisen voorschoolse opvang

De kinderopvang en peuterspeelzalen moeten vanaf 2016 voldoen aan dezelfde kwaliteitseisen. Minister Asscherrn staatssecretaris Dekken schrijven aan de Tweede Kamerdat die omder hetzelfde toezicht komen te staan. en op dezelfde manier gefinancieerd zullen worden.
De achtergrond van deze maatregel is dat kinderen beter moeten voorbereid op school. In de brtief staat dat goede peuterspeelzalen en goede kinderopvang kinderen kansrijker op school maken. Werkende ouders krijgen vanaf 2016 een toeslag voor beide categorieën.

Kerstbingo 17 december 1/2

De bekende Kerstbingo van de Lionsclub Krimpen aan den IJssel vindt dit jaar plaats op dinsdagavond 17 december in de grote zaal van De Tuyter. De opbrengst van dit sfeervolle en drukbezochte evenement is al weer voor de negende maal in successie volledig bestend voor de Stichting Belbus Krimpen aan den IJssel, de vrijwilligersorganisatie die steeds weer bereid is onze ouderen naar hun bestemming te brengen.
Vele trouwe relaties van de club stellen ieder jaar gratis een of meer artikelen ter beschikking voor de kestbingo.

Kerstbingo 2/2

Er worden op 17 december maar lieft 10 spelrondes gespeeld met per ronde steeds meerdere mooie prijzen en prijzenpakketten.
Ook de gemeente Krimpen aan den IJssel vindt dat de Lions Kerstbingo een activiteit is die bijdraagt aan de verbetering van de sociale samenhang en de leefbaarheid in de gemeente.
Daarom heeft de gemeente besloten om vanuit het Fonds Bewonersinitiatieven een financiële bijdrage toe te kennen, waarmee de huur van de Tuyter en vergunningen kunnen worden betaald.

Jubileum Streekmuseum

Het Streekmuseum Krimpenerwaard viert dit jaar haar 60-jarig bestaan met twee bijzondere tentoonstellingen. Een velangrijk onderdeel van de feestelijkheden s de tentoonstelling"60 Jaar Jong" van 30 november t/m 5 april 2014, een ontroerend beeld van baby-cadeaux uit 1953.
In dezelfde periode loopt er de tentoonstelling "Gezellig"" met o.a. een grote collecgtie bordspellen van rond 1900, bijeengebracht door Jan Anderson.
Speciaal voor het jubileumjaar kunnen bezoekers een spel spelen met smartphones.

Negende dode in pub Glasgow

Reddingwerkers hebben zondagavond nog een lichaam gevonden in de pub in Glasgow waar vrijdag een helikopter op neerstortte. Het dodental komt daarmee op negen; drie mensen aan boord van de politiehelikopter en zes cafégangers. Bij het ongeluk raakten ook zo'n dertig mensen gewond. Twaalf van hen liggen nog in het ziekenhuis. De helikopter ligt nog in het gebouw. Het is niet bekend of er nog meer lichamen in het pand liggen. Volgens ooggetuigen viel de helikopter als een baksteen uit de lucht. Hoe dat kon gebeuren wordt nog onderzocht.

Recordhoeveelheid ivoor onderschept

Een record aan ivoor is dit jaar in beslag genomen. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van 2011, het vorige recordjaar. Volgens het Wereld Natuur Fonds zijn er naar schatting 6000 tot 7000 olifanten gedood voor dat ivoor.
Achter de stroperij zitten veelal internationale criminele organisaties die grote hoeveelheden ivoor verschepen naar Azië. Het stropen gebeurt het meest in Centraal-Afrika. De olifantenpopulatie daalt er jaarlijks met 5%.
Deze week wordt er in Botwana een top gehouden over het beschermen van de Afrikaanse olifant.

Lange rij auto's voor herdenking

In Rotterdam zijn vele honderden fans van de overleden acteur Paul Walker naar een herdenkingsbijeenkomst gegaan. Na samenkomst in Hoogvliet wilden zij in een lange stoet naar Barendrecht rijden. maar volgens de politie werd de rij zo lang dat het parkeerterrein van de Kuip werd uitgekozen. Volgens de politie was de rij bijna 10 km lang.

Ook op een terrein van de Rijnhal in Arnhem kwamen veel mensen op de herdenking van Walker af. Daar stonden enkele tientallen auto's.

Kerstsnuffelmarkt

Misschien koopt U nieuwe kerstspullen, er zijn mensen die ieder jaar hun versiering in een andere trent doen. De oude spullen gaan in een doos op zolder of verdwijnen in de vuilcontainer. In deze tijd van crisis zoudt U kunnen overwegen Uw kerstspullen tijdens de Kerstsnuffelmarkt in te leveren of te ruilen. De markten vinden plaats tijdens de Koffieinlopen van QuaWonen en het Meldpunt en wel: De Vijverhoek, maandag 9 dec., Het Palet, di. 10 dec., De Kajuit en De Parkrand, wo. 11 dec. en De Gouden Regen en De Sperwer, do. 12 dec. Van 10 tot 12 uur staat de koffie klaar.