Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2010

selecteer uit het archief

Kerstmarkt in het Streekmuseum 1/2

Het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard organiseert op 10 en 11 december een gezellige Kerstmarkt.Tijdens de Kerstmarkt zijn alle gebouwen en schuren van het museum in kerstsfeer gehuld. Hier vindt u kramen met cadeautjes en decoraties voor huis en haard. Veel deelnemers demonstreren hun hobby’s of oude ambachten. Ook kunt u o.a. bij de kramen met jams, bakbenodigdheden en geitenkaasproducten proeven. Door het gehele museum kunt u luisteren naar muziek van de leerlingen van de muziekschool Krimpen aan den IJssel.


Kerstmarkt in het Streekmuseum 2/2

Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven: zoals kaarsendompelen. Ook kunnen ze in klederdracht op de foto in een echte ouderwetse slee. Op zaterdag kunnen kinderen aan de slag met het maken van eigen Kerstversiering. Uitrusten kan met een kop koffie, warme chocolademelk of glühwein. En voor de grotere trek is er een broodje worst of portie poffertjes te koop. Toegang is gratis! De Kerstmarkt is open op vrijdag 10 december van 13.00-17.00 uur en op zaterdag 11 december van 10.00-16.00 uur in het Streekmuseum aan de IJsseldijk 312.

PVV-kamerlid schikt mt OM

PVV-kamerlid Hernandez gaat akkoord met een schikking van 500 euro van het Openbaar Ministerie in Den Haag voor een geweldsincident in setember. Volgens het OM kan bewezen worden dat H. op 29 september in Den Haag een klap en een kopstoot heeft gegeven. Het slachtoffer is daarbij licht gewond. Bewakingsbeelden toten het voorval.
Volgens zijn advocaat betekent de schikking niet dat hij schuld erkent. H. wil echter er vanaf zijn mede omdat hij de zaak te belastend vindt.