Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Donderdagochtend is er nog veel bewolking en blijft het droog. In de loop van de middag komt de zon vanuit het oosten vaker tevoorschijn. Het wordt maximaal 20 of 21 graden en er waait slechts een zwakke tot matige noordoostenwind, windkracht 2 of 3. Vanavond en vannacht wordt het tamelijk helder met plaatselijk vorming van dichte mist. Het koelt landinwaarts af naar 9 tot 11 graden.
Vrijdag is het prachtig weer met volop zon en landinwaarts in de middag een paar kleine stapelwolkjes. Het blijft droog en het wordt 21 graden aan zee en 23 graden in het oosten van de regio.

Opkopers niet welkom

Gemeenten kunnen binnenkort wijken aanwijzen waar beleggers geen goedkope en middeldure woningen meer mogen opkopen om die vervolgens te verhuren. Op 1 januari gaat naar verwachting een wetswijziging in die dat mogelijk maakt. Meerdere grote steden willen dan meteen in de hele gemeente woningbeleggers weren, blijkt uit een rondgang van de NOS. Vorig jaar kwam een derde van alle verkochte woningen in de vier grote steden in het bezit van investeerders. De wetswijziging is bedoeld om mensen die een koopwoning zoeken meer kans te geven.

Bedreigingen

De politie heeft een 43-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden voor de reeks bedreigingen in Alblasserdam, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht. De vrouw kwam in beeld na het versturen van dreigbrieven. Ze zou hierin een rol hebben gespeeld. De dreigbrieven werden in de drie plaatsen bezorgd na de ontvoering van een man uit Hoofddorp. Later bleek dat het die ontvoering een vergissing was. Het vermoedelijke doelwit was een man van 59, die geregeld in Alblasserdam bij zijn vriendin verbleef.

Fotoreportage

Het is even schrikken voor fotograaf Anne Reitsma. Als ze rond middernacht met de douane op stap is voor een fotoreportage in de haven, stuiten ze toevallig op een groepje mannen dat vooral ongezien wil blijven. Het blijken zes vuurwapengevaarlijke drugscriminelen, die cocaïne uit een container willen halen. Het lijkt Reitsma verstandig om de camera maar even terzijde te leggen. De douaniers, die de smokkelaars betrappen, hebben ook wel even iets anders te doen. Daarna vereeuwigt ze de mannen alsnog.

Roemer

Wethouder Coen Derickx overhandigde maandagavond een ‘Roemer’ aan Jan Bus. Dit vanwege zijn (actieve) lidmaatschap -sinds 10 oktober 1970 - van de Schaakvereniging Krimpen aan den IJssel. Bus bekleedde diverse functies in het bestuur. Met de toekenning wil de gemeente Krimpen aan den IJssel Jan Bus een blijk van waardering geven voor zijn periode als voorzitter, tweede secretaris/propagandist, zijn inzet voor het jubileumboek en lidmaatschap van de geschillencommissie van de Rotterdamse Schaak Bond.

De geschiedenis van 2 september

Op 2 september 1945 werd de overgave van Japan ondertekend aan boord van het Amerikaanse slagschip USS Missouri. Met die ondertekening kwam er definitief een eind aan de Tweede Wereldoorlog. Begin augustus dwongen de Amerikanen de Japanners op de knieën door atoombommen te gooien op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki. Tienduizenden mensen kwamen hierbij om het leven. Op 15 augustus capituleerden de Japanners. Ze beseften dat tegen de atoombom niet te vechten was.