Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Vrijdagmorgen is er veel bewolking aanwezig. Lokaal valt hier zelfs een beetje motregen uit. In de oostelijke helft van het land weet de zon al door te breken en in de loop van de ochtend lukt dat op steeds meer plaatsen. In de middag wordt het direct aan zee zelfs vrij zonnig, in het binnenland zijn nog stapelwolken aanwezig. Vrijwel nergens komt het dan nog tot een bui. Er staat vandaag weinig wind en het wordt 18 graden direct aan zee tot 23 graden in het zuiden. Na een rustige nacht, volgt zaterdag een vrij zonnige en warme zomerdag. Later volgen echter onweersbuien.

Jeff Bezos neemt 82-jarige vrouw mee de ruimte in

Jeff Bezos neemt op de eerste bemande vlucht van zijn ruimtevaartbedrijf Blue Origin een vrouw van 82 jaar mee. Wally Funk wordt de oudste persoon ooit die de ruimte in gaat. Dat heeft Blue Origin donderdag bekendgemaakt.De Blue Origin-raket New Shepard wordt op 20 juli gelanceerd in Texas naar een hoogte van ruim 100 kilometer. De inzittenden zijn daar een paar minuten gewichtloos. Daarna zakt het vaartuig terug de dampkring in om weer op aarde te landen.

Corona in de regio

Forse stijging in besmettingen, twee personen overleden aan het coronavirus
Bij het RIVM zijn de afgelopen 24 uur 141 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in onze regio. Dat zijn meer gevallen dan woensdag, toen werden 95 nieuwe besmettingen gemeld. Dinsdag ging het nog om 73 nieuwe besmettingen, maandag was dat aantal nog 129.Het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis:Krimpen aan den IJssel: 0 - 3728