Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Zondag is er een mix van zonneschijn en wolkenvelden. Lokaal valt er een enkele bui. Bij een matige en aan zee vrij krachtige noordwestenwind wordt het slechts 10 of 11 graden. In de avond klaart het vanuit het westen breed op.
Morgenochtend is er een afwisseling van zon en wolkenvelden. Maandagmiddag neemt de bewolking vanuit het westen verder toe en valt er een enkele bui. De temperatuur ligt rond de 12 graden en er staat een (vrij) krachtige zuidwestenwind. In de avond en nacht naar dinsdag gaat het vanuit het noordwesten langudring regenen.

Omstreden zonnepark

De plannen voor het omstreden zonnepark Heinenoord zijn even op pauze gezet. Dat laat de gemeente Hoeksche Waard weten. Wethouder Piet van Leenen besloot een 'pas op de plaats' te maken. De komende tijd worden inwoners betrokken bij de plannen voor het zonnepark. Ze klaagden eerder over het feit dat ze geen inspraak hadden gehad in het project. Het project en de aanvraag voor de omgevingsvergunning worden gepauzeerd na protesten van bewoners. Die waren namelijk tot eind vorig jaar niet op de hoogte van het feit dat er een zonnepark gebouwd zou worden langs de Oude Maas.

Geen zelfgevangen vis eten

In een groot deel van de Alblasserwaard zitten gevaarlijke PFAS-stoffen (PFOS, PFOA en GenX) in sloten en vaarten.
De concentraties zijn hoger dan de huidige normen die voor deze stoffen zijn gesteld. Uit voorzorg raadt de GGD Zuid-Holland Zuid voor de hele Alblasserwaard het eten van zelfgevangen vis af. Het advies is in lijn met het advies van het Voedingscentrum, dat het voor alle Nederlandse (zoet)wateren afraadt om regelmatig zelf gevangen (vette) vis te eten. Dit vanwege andere vervuilende stoffen die in het water aanwezig kunnen zijn.

Openingen voor kabinet-Rutte IV

Na ruim zes weken vertrouwenscrisis is het wat informateur Herman Tjeenk Willink betreft tijd om aan de slag te gaan met de formatie. Op basis van zijn verslag lijkt de weg naar een nieuw kabinet onder VVD-leider Mark Rutte open te liggen.
Regeren om uit de coronacrisis te komen, dat moet nu wat Tjeenk Willink betreft bovenan de agenda staan. Alleen PVV, SP en Bij1 hebben bij Tjeenk Willink expliciet aangegeven niet meet te willen doen aan een regering onder leiding van Rutte.

'Gouden behang' lastig voor Boris 1/5

De Britse Verkiezing Commissie doet officieel onderzoek naar de verbouwing van het privéappartement van premier Boris Johnson. Volgens de commissie zijn er 'goede redenen' om aan te nemen dat er overtredingen hebben plaatsgevonden. Het officiële onderzoek volgt op een reeks van onthullingen die ervoor zorgden dat Johnson, volgens de regeringsgezinde Daily Mail 'in de touwen' hangt. De onthullingen komen op een pijnlijk moment. Volgende week donderdag vinden, vooral lokale, verkiezingen plaats. De voorsprong van de Conservatieven in de peilingen verdwijnt razendsnel.

'Gouden behang' lastig voor Boris 2/5

Johnson wenste tijdens het wekelijks vragenuurtje in het Lagerhuis geen direct antwoord te geven op de vraag of rijie supporters van de Conservatieve Partij de verbouwing van de ambtswoning hadden gefinancierd. Bij de verbouwing zijn, zo blijkt nu, rollen behang gebruikt die ongeveer 800 pond (€925) per stuk kosten, reden waarom sommige kranten nu al spreken van 'Wallpapergate'. De door de verloofde van Johnson, Carrie Symonds, geïnitieerde verbouwing zorgde voor radeloosheid bij de premier, zo meldt The Daily Mail. Hij beet volgens de krant medewerkers toe dat 'ze gouden behang' koopt.

'Gouden behang' lastig voor Boris 3/5

"Het kost tienduizenden ponden. Dat kan ik niet betalen." De totale verbouwing kostte overigens 88.000 pond, 30.000 daarvan wordt gedekt door de belastingbetaler als zijnde de acceptabele kosten om de ambtswoning in te richten na de benoeming van een nieuwe premier. Enkele weken geleden werd al een whatsapp gepubliceerd van Anthony Bamford, eigenaar van constructiebedrijf JCB. Hij zei daarin dat hij het geld voor de verbouwing zou overmaken als onderdeel van een nieuw fonds dat de kosten van de verbouwing van de ambtswoning op zich zou nemen. Een dergelijk fonds bestaat ook voor Het Witte Huis in Washington.

'Gouden behang' lastig voor Boris 4/5

Het fonds werd echter geschrapt, mede omdat voormalig Labour-minister van Financiën Alastair Darling, geen zitting in het bestuur wilde nemen. Hij vindt dat de verbouwing óf door de belastingbetaler moet worden gedaan, óf door de zittende premier. Het is niet het enige probleem van de premier. In het Lagerhuis herhaalde Johnson nog maar eens dat hij nooit gezegd zou hebben dat hij liever 'stapels lijken' zag dan nog eens een uitgaansverbod uit te vaardigen. Volgens diverse bronnen zijn het echter exact deze woorden die Johnson tijdens een heetgebakerde discussie over het onderwerp in oktober vorig jaar bezigde.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.