Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Vrijdag begint de dag met zon, maar in de loop van de dag trekken vanuit het noorden wolkenvelden over de regio. Het blijft droog en met een middagtemperatuur van slechts 8 graden is het vrij koud. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind, kracht 4 of 5. Vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden en blijft het meest droog. Het koelt af naar 3 graden in het oosten van de regio.
Zaterdag laat de zon zich geregeld zien en blijft het droog. Bij een matige en aan zee vrij krachtige noordenwind wordt het 10 graden.

Drugslab ontdekt

De politie heeft woensdag na een tip van wijkbewoners een drugslab gevonden in het plaatsje Stad aan 't Haringvliet. In een loods werden XTC- en MDMA-pillen geperst met een speciale persmachine. Twee mannen die in het pand waren, zijn aangehouden. Buurtgenoten van de Burgemeester Sterkstraat hadden de gemeente verteld dat er mensen zouden slapen in de loods. Daar aangekomen trof de politie een drugslab in bedrijf aan.
De verdachten zijn een 30-jarige man zonder bekende woon- en verblijfplaats en een 33-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Zomercarnaval gaat niet door

Het Zomercarnaval in Rotterdam gaat dit jaar niet door. Eerder kondigde de organisatie nog aan dat de straatparade dit jaar niet in de open lucht, maar coronaproof in een van de hallen van Ahoy zou zijn. Door die plannen gaat dus een streep. "De gevolgen van het coronavirus zullen ook de komende zomer nog voelbaar zijn, de ontwikkelingen gaan helaas minder snel. Alhoewel de groepsleiders van de Zomercarnaval Straatparade met veel optimisme aan de slag zijn gegaan om een mooie indoor versie te realiseren, bleek al snel dat de achterban minder enthousiast is", zegt de organisatie.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.