Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Hack

Onbekenden hebben gegevens buitgemaakt van tienduizenden studenten en medewerkers van Hogeschool Inholland. De data worden te koop aangeboden op een hackersforum. Het gaat in totaal om 56 duizend 'sets met persoonsgegevens', blijkt uit een brief die het bestuur van Inholland naar de studenten heeft gestuurd. Soms gaat het alleen om mailgegevens, maar in andere gevallen ook om woonadressen, telefoonnummers en wachtwoorden. Er zijn 791 wachtwoorden van het leermanagementsysteem Moodle gelekt. Het gaat om accounts van externen, zij worden persoonlijk benaderd over het lek.

Corona

Verpleeghuizen hebben de afgelopen 24 uur geen enkel sterfgeval als gevolg van corona gemeld bij het RIVM. Dat is voor het eerst in bijna zes maanden. Tijdens de eerste golf van het coronavirus lag het aantal coronadoden in verpleeghuizen landelijk dagelijks boven de vijftig. Op 21 april was er zelfs een piek van 86 doden. In de zomer vielen er vrijwel geen coronaslachtoffers in verpleeghuizen. Op 15 september werden er 0 doden gemeld. Daarna begon het aantal weer te stijgen. Sinds de vaccinaties in januari begonnen, is er weer een daling te zien.

Datalek

De gegevens van ruim anderhalf miljoen mensen die vorig jaar online een kaartje voor onder meer dierentuinen en pretparken hebben gekocht via het platform Ticketcounter zijn tijdelijk openbaar geweest. Onder de getroffen klanten gaat het onder meer om 72 duizend bezoekers van Diergaarde Blijdorp. Het datalek is inmiddels gedicht, maar criminelen dreigen in ruil voor geld alsnog meer naar buiten te brengen. "Ze vragen 7 bitcoins, bijna 300 duizend euro. Dat hebben we ook aan de politie gemeld. Er is ook aangifte gedaan.

Criminaliteit

Het CBS meldt maandag dat door de coronacrisis een scherpe daling te zien is in de traditionele vormen van criminaliteit, zoals zakkenrollen, woninginbraak en winkeldiefstal. In Rotterdam is het aantal woninginbraken met 23% afgenomen. En dat ligt precies op het landelijk gemiddelde. In Albrandswaard daalde het aantal inbraken met 51%. Maar in Krimpen aan den IJssel was er juist een stijging van 40%. De politie registreerde wel meer online criminaliteit, zoals verkoopfraude, valsheid in geschrifte en hacken.

Woontorens

De stichting Groen Parkhaven in Rotterdam stapt naar de rechter om de bouw van acht woontorens tegen te houden. Ze zamelt ook geld in voor de juridische kosten. Dat heeft inmiddels ruim 5 duizend euro opgeleverd. Het doel is 25 duizend euro. De gemeente Rotterdam ging half februari akkoord met de bouw van acht woontorens op de Parkhavenstrook. Maar veel omwonenden en Rotterdammers zijn tegen de bouw. Volgens stichting Groen Parkhaven raakt de bebouwing een gevoelige snaar bij de bewoners in de buurt van de Euromast.

Diefstal

Twee ambulancemedewerkers zijn door de politie in India opgesloten nadat ze ruim 6 kg goud van de lichamen van twee personen die omkwamen bij een verkeersongeval hebben gestolen. Een van de slachtoffers stierf ter plaatse en van die persoon werden de gouden sieraden het eerst gestolen. Het andere slachtoffer moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis en in de ambulance werd de man beroofd van een hoeveelheid goud die hij bij zich had. De zaak kwam aan het licht nadat de familie aangifte deed bij de politie, schrijft India Today.

Wat gebeurde er op 2 maart

Op 2 maart 1933 gaat de film King Kong in New York in première. De film wordt een enorm succes. Nog hetzelfde haar verschijnt er een vervolg: The Son of Kong. King Kong is gebaseerd op een verhaal van Edgar Wallace en wordt geregisseerd door Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack. In de film ontdekt een groep filmmakers op het zogenaamde Skull Island een reuzenaap die door de lokale bewoners als een god wordt vereerd. Deze bewoners ontvoeren op een dag actrice Ann Darrow (Fay Wray) en offeren haar aan de enorme gorilla. Die wordt echter verliefd op haar.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.