Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Het weer

Dinsdag is het bewolkt en vanochtend gaat het vanuit het zuidwesten af en toe regen. Met een middagtemperatuur van slechts 10 graden is het aan de koude kant. In de loop van de middag wordt het droger, maar bestaat er nog wel kans op een bui. De wind waait matig en ruimt van zuid naar zuidwest. Vanavond en vannacht klaart het op en ontstaat er landinwaarts op uitgebreide schaal dichte mist. De temperatuur daalt naar 5 graden langs de kust en 2 graden in het oosten van de regio. Waaien doet het dan nauwelijks.

Opnames

De laatste dagen zijn volledig gevaccineerde ouderen (van rond de 80 jaar en ouder) opgenomen die eerder gezond waren. Dat zegt internist Robin Peeters van het Erasmus MC tegen Rijnmond. In het Erasmus MC is het overgrote deel van de coronapatiënten niet gevaccineerd, vertelt Peeters. Op de verpleegafdeling is 75 tot 80 procent van de patiënten ongevaccineerd, op de intensive care gaat het om 90 procent. Toch ligger er ook patiënten in het ziekenhuis die wel gevaccineerd zijn. "Een deel van de mensen heeft ondanks de vaccinatie onvoldoende weerstand", legt de internist uit.

Slachtoffers

De gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam is de plek waar de meeste dodelijke slachtoffers zijn gevallen bij het bombardement van 14 mei 1940. In de gevangenis zijn 42 mensen omgekomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Stadsarchief Rotterdam en de Stichting Voorouder naar de slachtoffers van het Duitse bombardement op het centrum van Rotterdam. Ook in de schuilkelder aan het Van Alkemadehof vallen veel slachtoffers. Op die plek overlijden 23 tot 35 mensen. Bij de Doelen, in 1940 nog gevestigd aan de Coolsingel, komen zeker 25 mensen om.

Licht

De 33-jarige Nathalie is er helemaal klaar mee. Klaar met haar verpeste uitzicht vanuit haar woning in het appartementencomplex op de hoek Oude Binnenweg / Karel Doormanstraat in het centrum van Rotterdam.
De steigers die ze al bijna 2 maanden voor haar raam heeft staan, zijn omkleed met een megagroot reclamedoek. Daardoor kan ze overdag niet naar buiten kijken en komt er weinig licht naar binnen. ’s Avonds is het doek met schijnwerpers aangelicht en straalt er fel licht in haar woonkamer.

Sinterklaas

Sinterklaas komt op zaterdag 13 november om 11.00 uur met de stoomboot aan in Krimpen aan den IJssel. Hij komt aan wal bij de halte van de Waterbus in de Stormpolder en brengt daarna de 3 winkelcentra in Krimpen aan den IJssel een bezoekje, hij zal starten in winkelcentrum Crimpenhof. Vanaf 12.30 uur zijn Sint en zijn Pieten in het winkelcentrum en barst er een vrolijk Sinterklaasfeest los. Sint en zijn Pieten lopen een rondje door het winkelcentrum en kunnen even stil blijven staan voor een selfie of een foto.

kleine gebouwen

Stichting Boerderij & Erf, die actief is in de Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden, is op zoek naar foto’s van kleine gebouwtjes voor in de maandelijkse nieuwsbrief. Ook is men op zoek naar vrijwilligers die willen helpen bij de totstandkoming van de maandelijkse informatiebrief. Stichting Boerderij & Erf streeft naar het behoud van de boerderijen in haar werkgebied en naar het vinden van een passende nieuwe bestemming als een boerderij leeg komt te staan. De stichting brengt maandelijks een nieuwsbrief uit. Daarvoor zoekt de stichting ondersteuning op verschillende manieren.