Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief

Belachelijke straf

Justitie wil dat twee mannen die in 2016 in Rotterdam een groothandel dreven een werkstraf van 240 uur krijgen voor het op grote schaal uitvoeren van aceton naar Syrië. Ook is een celstraf van zes maanden voorwaardelijk geëist. Dat gebeurde zonder vergunning. Aceton kan gebruikt worden als grondstof voor een chemisch wapen als zenuwgas, ook wel sarin genoemd. Voor Syrië gold een exportverbod van dit soort grondstoffen vanwege de grove schendingen van de mensenrechten in het land.

Neptandarts

De Schiedamse zorgverzekeraar DSW eist in een kort geding 700.000 euro van de vroegere eigenaar van een tandartsenpraktijk in Rotterdam. De man zou als neptandarts onterechte declaraties hebben ingediend.
DSW voerde al eerder juridische procedures tegen de Rotterdammer. Volgens de zorgverzekeraar heeft de tandarts complete gebitten geruïneerd. Het 'diploma' dat hij destijds overhandigde was uit Rusland afkomstig maar was vals. DSW bleek een identiek exemplaar voor 240 euro te kunnen kopen. De Russische tekst op het document ging over aardrijkskunde en geschiedenis en niet eens over medische vakken.

Opleiding leraar basisonderwijs

De Rotterdamse Erasmus Universiteit wil meehelpen met het oplossen van het lerarentekort en komt daarom met een universitaire masteropleiding tot leraar basisonderwijs. Dat doet de onderwijsinstelling samen met drie andere universiteiten. Als alles goed gaat worden vanaf september 2022 zo'n 150 tot 200 extra leraren voor het basisonderwijs opgeleid. Op dit moment is er nog geen masteropleiding voor onderwijzers. Het is de bedoeling dat in eerste instantie vooral bachelorstudenten in de Sociale Wetenschappen doorstromen naar de master, waarmee ze hun lesbevoegdheid voor het basisonderwijs kunnen halen.

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 275 nieuwe coronabesmettingen in de regio geregistreerd. Dat is een aardige stijging ten opzichte van de cijfers van donderdag. Toen werden 185 besmettingen gemeld. Het aantal van vrijdag ligt overigens wel meer in de lijn van de afgelopen dagen: woensdag waren er 229 nieuwe besmettingen en dinsdag 248. De afgelopen 24 uur zijn er volgens de cijfers van het RIVM geen regiogenoten overleden vanwege het coronavirus. Wel is er een nieuwe coronapatiënt opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een Rotterdammer.

Cultuureducatie

Gemeente, scholen en aanbieders van cultuureducatie kwamen donderdag bijeen in De Tuyter voor de feestelijke aftrap van het subsidietraject ‘Cultuureducatie met Kwaliteit’. Stichting Synerkri heeft van het Fonds voor Cultuurparticipatie voor de komende vier schooljaren een financiële bijdrage ontvangen voor Cultuureducatie met Kwaliteit. Hiermee kan het cultuuronderwijs op de basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs in Krimpen aan den IJssel een extra impuls krijgen. Het Kunstgebouw treedt op als aanspreekpunt en ondersteunt Synerkri bij de uitvoering en verantwoording van deze subsidie.