Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2007

selecteer uit het archief

Missie Afghanistan

Minister Kamp heeft er een hard hoofd in dat de huidige Nederlandse militaire missie in de Afghanistan na augustus 2008 kan worden verlengd. Volgens hem is de druk op de Nederlandse krijgsmacht groot. De bewindsman zei dat donderdag tijdens een overleg met de Tweede Kamer over Afghanistan. "Doorgaan op de huidige wijze is uitsluitend een theoretische mogelijkheid. Dat moeten we ons goed realiseren", aldus Kamp, die binnenkort zijn departement verlaat en voor de VVD weer terugkeert in de Tweede Kamer.


Hulp bij belastingaangifte

Voor de inwoners van Krimpen a/d IJssel bestaat de mogelijkheid om van 19 feb. t/m 27 mrt. hulp te krijgen bij het invullen van de belastingformulieren 2006. Dit is geheel kosteloos en geldt voor mensen met een inkomen van maximaal € 25.000,- bruto. U wordt geholpen door deskunduige vrijwilligers van de formulierengroep van de Unie van Vrijwilligers en/of de Ouderenbonden Krimpen. De locatie is: Krimpenerwaard College en het Meldpunt. U dient vooraf een afspraak te maken met het Meldpunt tel 517590.

Rol mens bij opwarming aarde

Het is zeer waarschijnlijk dat de opwarming van de aarde wordt veroorzaakt door menselijke activiteiten. Dat stelt het klimaatpanel van de Verenigde Naties. In het document van het IPCC wordt krachtiger dan ooit gewaarschuwd voor een verdere opwarming. Het panel voorspelt extremer weer, smeltende gletsjers en een stijgende zeespiegel. Met 'zeer waarschijnlijk' bedoelt het panel dat met een zekerheid van meer dan 90 procent de mens verantwoordelijk is voor het broeikaseffect de laatste vijftig jaar.

Antilliaanse criminaliteit

De criminaliteit onder Antillianen in Rotterdam is sinds 2000 gegroeid, onder 12- tot 17 jarige zelfs explosief. De laatste twee jaar lijkt de criminaliteit onder volwassen Antillianen enigszins af te nemen. Uit het onderzoek zou verder blijken dat de Antillianen vooral bij geweldsdelicten, drugszaken en criminaliteit zijn betrokken. Ook zouden vrouwen vaker in contact komen met de politie. In het rapport staat een groot aantal aanbevelingen waaronder investeren in emancipatie en het beperken van instroom van Antillianen.Straf op stoppen met werken

Wie voor zijn 65e stopt met werken moet een fiscale heffing gaan betalen. Wie daarentegen na de pensioengerechtigde leeftijd blijft doorwerken, krijgt een belastingvoordeeltje.
CDA, PvdA en ChristenUnie zijn het daar in de kabinetsformatie over eens geworden.
De maatregel gaat in 2011 in. Hij geldt niet voor mensen die dan al met werken zijn gestopt. Alleen AOW'ers met een aanvullend pensioen vanaf 15.000 euro per jaar moeten een heffing betalen. De heffing wordt hoger naarmate iemand eerder met werken stopt.


Medische missers

Zorgverleners in een ziekenhuis die een medische fout melden, kunnen dat voortaan doen zonder dat ze meteen sancties hoeven te vrezen. De Inspectie voor de Gezondheidszorg zal bij onderzoek naar verwijtbare fouten geen informatie gebruiken uit interne meldsystemen van ziekenhuizen. Dat staat in een overeenkomst, die artsenorganisatie KNMG en koepels van ziekenhuizen, artsen, verpleegkundigen en patiënten hebben ondertekend. Minister Hoogervorst nam het document donderdag in ontvangst.