Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Mark Rutte op pad met politieteam

Premier Mark Rutte is vrijdagavond op pad geweest met een team van de politie Rotterdam. Hij liep mee met de eenheid Maas-Rotte die actief is in de Rotterdamse wijk Crooswijk. "Wat een professionals!", zo reageerde Rutte zaterdag op Facebook.
De premier wilde door dit werkbezoek een beeld krijgen van wat het politiewerk in een grote stad als Rotterdam inhoudt. De minister-president droeg vrijdagavond een politiehesje. Hij reed mee in een politieauto, keek hoe het eraan toegaat op de meldkamer en was ook op straat te vinden.

Dna-test op botresten uit scheepswrak

Met de botresten uit het wrak van het VOC-schip De Rooswijk wordt mogelijk dna-onderzoek gedaan om nabestaanden van de verdronken zeelieden te achterhalen.
Archeologen haalden vrijdag menselijk materiaal naar boven uit het ruim van de Oost-Indiëvaarder die in 1740 verging voor de Zuid-Engelse kust bij Ramsgate. Het zeilschip had zo'n 250 opvarenden aan boord toen het op weg was naar Batavia, het huidige Jakarta. Een duiker ontdekte het wrak in 2005. Er zijn sindsdien ook al kisten met zilver geborgen.

Grou snelste Skûtsje

Het SKS-kampioenschap skûtsjesilen gaat naar Grou met schipper Douwe Visser. Visser en zijn bemanning werden vierde bij de slotwedstrijd op de Snitser Mar. Daarmee wisten zij hun opponent Heerenveen in het klassement achter zich te houden. Dat skûtsje met de debuterende schipper Sytze Brouwer werd bij de startlijn naast de lijn gedrukt en moest terugvaren om alsnog te starten. Pieter Meeter van Akkrum won de dagwedstrijd. Douwe Visser van Grou is voor de vierde keer kampioen. De eerste eindoverwinning was in 2005, de laatste in 2014.

Zeeschilders exposeren in galerie Wind

Tien zeeschilders exposeren vanaf 18 augustus in galerie Wind aan de Prins Hendrikkade in Rotterdam. De schilders, die allemaal als thema de zee schilderen, zijn lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders.Kort na de tweede wereldoorlog werden Nederlandse zeeschilders uitgenodigd om mee te gaan met de Koninklijke Marine op verre zeereizen.De reacties op de schilderijen waren zo lovend dat er besloten werd om de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders op te richten. Deze bestaat nog altijd en exposeert tot en met 18 oktober in de galerie.

"Visumplicht tegen Albanese bendes"

Politie en justitie in Amsterdam stellen voor om voor Albanezen weer een visumplicht in te voeren. Ze signaleren dat Albanezen de laatste jaren steeds vaker een sleutelrol spelen bij de handel in drugs en bij het witwassen. Albanië is geen Schengenland maar sinds 2010 hebben Albanezen geen visum nodig. Het voorstel staat in een interne memo, bevestigt een politiewoordvoerder. Hij spreekt van een "snelle opmars" van Albanezen. De visumplicht zou moeten voorkomen dat ze zich "wortelen in de samenleving". Sinds vorig jaar zijn er 36 onderzoeken gestart tegen Albanese verdachten.

Big Ben in Londen vier jaar lang stil

De Big Ben in Londen is vanaf volgende week maandag vier jaar lang niet meer te horen. Reden hiervoor is een grootscheepse renovatie van de Elizabeth-toren waarin de 13,7 ton zware klok hangt. De veiligheid van de arbeiders in de toren moet worden gegarandeerd, en dus is de klok tot 2021 alleen nog te horen tijdens grote evenementen zoals oud en nieuw. Big Ben is eigenlijk de naam voor de zwaarste van de vijf klokken in de 96 meter hoge Elizabeth-toren die aan de Theems ligt. De Big Ben slaat al bijna 157 jaar zonder onderbreking

Dader Barcelona leeft mogelijk nog

De politie houdt nog altijd rekening met de mogelijkheid dat de hoofdverdachte van de aanslag in Barcelona nog op de vlucht is. Berichten dat het ging om Moussa Oukabir (17), die uren later werd gedood bij de aanslag in Cambrils, kan de Catalaanse politie niet bevestigen. Aanvankelijk werd vermoed dat Oukabir de Ramblas-chauffeur was. Toen daarna bleek dat hij onder de terroristen was die in Cambrils waren doodgeschoten, stopte de zoektocht naar de Ramblas-dader. De politie denkt inmiddels dat iemand anders de chauffeur was, mogelijk de enige verdachte die nog spoorloos is.

Mogelijk imam omgekomen in Alcamar

De Spaanse politie heeft zaterdagochtend in Ripoli het huis van een imam doorzocht. Mogelijk was hij nauw betrokken bij de aanslagen van donderdag en is hij omgekomen bij de ontploffing in een huis in Alcamar. Ripoli was de thuisbasis van de meeste verdachten. In het huis van de imam zijn dna-sporen verzameld, die kunnen worden vergeleken met het dna op de lichamen die zijn gevonden in Alcamar. In Alcamar waren de verdachten woensdag bezig met explosieven en gasflessen, die voortijdig ontploften. Er vielen twee doden. Door de explosie moesten ze hun plan voor een bomaanslag laten varen.

Feesttent Tirol ingestort: 2 doden

In Oostenrijk zijn twee mensen om het leven gekomen toen een feesttent bij noodweer instortte. Zo'n vijftig mensen raakten gewond. In de tent in Sankt Johann am Walde in Tirol was een feest bezig van de vrijwillige brandweer. Er waren zo'n 700 mensen in de tent toen het noodweer omstreeks 23.30 uur losbarstte. Er waren windstoten tot 120 kilometer per uur. Tijdens het noodweer viel ook de stroom uit in het gebied. Met de verlichting van brandweerauto's zijn hulpdiensten op zoek gegaan naar slachtoffers. De twee doden zijn een man en een vrouw van begin twintig.

Erdogan: niet op Merkel stemmen

De Turkse president Erdogan heeft de ongeveer 3 miljoen stemgerechtigde Turken die in Duitsland wonen, opgeroepen om niet op de CDU te stemmen, de partij van bondskanselier Merkel. De Duitsers gaan op 24 september naar de stembus. Mede wordt opgeroepen niet op de SP en de Groenen te stemmen, zij zouden vijanden van Turkije zijn, aldus Erdogan in een speech na het vrijdaggebed. Je vraagt je af waar de man zich mee bemoeit. Natuurlijk is hij boos, omdat Merkel na de staatsgreep in Turkije er in de EU op aangedrongen heeft de onderhandelingen over Turks toetreden te bevriezen.

Woede om celstraffen demonstranten

De wereldwijde woede over het detineren van drie jonge demonstranten in Hongkong neemt snel toe. Nathan Law, Joshua Wong en Alex Chow, de bekendste leiders van de protesten tegen de Chinese overheid, zitten de komende maanden in de gevangenis. Het trio werd tot celstraffen veroordeeld vanwege hun rol in de massale protesten in 2014. Eerder waren zij al veroordeeld tot taakstraffen, die ze inmiddels hadden vervuld, maar de openbaar aanklagers gingen in beroep omdat ze die straffen te laag vonden. Vooral daarover is wereldwijd veel woede ontstaan.

Regering Australië in het nauw

De Australische regering raakt steeds verder in de problemen als een gevolg van de om zich heen grijpende nationaliteitencrisis. Vrijdag kwam een zevende politicus, Nick Xenophon, in het nauw, terwijl zijn steun noodzakelijk is voor het voortbestaan van de regering van premier Turnbull.
De Australische regering heeft een meerderheid van slechts twee zetels in de Senaat. Xenophon kwam erachter dat hij mogelijk een dubbele nationaliteit bezit, iets wat volgens een 116 jaar oude wet verboden is voor parlementsleden.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.