Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Komen en gaan van zwerfkatten

Tachtig katten en kittens zaten vorige week nog in de opvang van Stichting Zwerfkatten Rijnmond. Dertig dieren hebben inmiddels een nieuw tehuis gevonden. Toch blijft het druk bij de opvang. Donderdag werd een doos met kittens gevonden langs de waterkant bij de Brielselaan. Vrijdag ging de stichting op zoek naar een moederpoes met vijf kittens in het Zuiderpark."Ik zag ze opeens lopen en dacht: die zijn wel heel klein. Er zitten in totaal vijf kittens en een moederpoes. Het is een heel rood nest", vertelt Mireille van de stichting.

"Het is en blijft druk", aldus Ineke Jochims van de opvang. "Gelukkig zijn er veel mensen die na de zomervakantie aan een kat willen beginnen. We hopen dat we snel onderdak voor ze vinden."

Naaktslakken plagen volkstuinders

Het lijkt een ware plaag dit jaar: de naaktslak. Het glibberige beestje is dol op groen en eet bij veel mensen met een tuin de planten op. "Ik heb er denk ik wel 800 opgeraapt en weggegooid", zegt tuineigenaar Martin Stakenburg. "Ze eten echt alles op. Honderden plantjes. En ze zeggen dat een slak langzaam is, maar dat doen ze heel snel."De oorzaak van de grote hoeveelheid slakken is volgens André de Baerdemaeker van Bureau Stadsnatuur de zachte winter. Omdat het voorjaar goed vochtig was, zijn ze goed groot geworden allemaal", aldus de stadsecoloog.

Krimpenaren slachtoffer van babbeltruc

Aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel is dinsdagmiddag een ouder echtpaar slachtoffer geworden van een babbeltruc. De oplichter vroeg 400 euro borg voor een stroomaggregaat, omdat er dit weekend werkzaamheden zouden zijn. Daarbij zou de elektriciteit worden afgesloten. Omdat het echtpaar na betaling begon te twijfelen belden ze het energiebedrijf. Toen bleek dat ze waren opgelicht. Volgens de politie heeft de man mogelijk op dezelfde manier slachtoffers gemaakt in Dordrecht en Oud-Beijerland.

Grote paniek in metro

Enorme paniek donderdagmiddag in metrostation Beurs in Rotterdam. Een verwarde vrouw sprong op het spoor en begon volgens de politie 'Allahu Akbar' te roepen. Ook zou ze volgens sommige hebben geroepen dat ze een bom bij zich had. De RET haalde bij het zien van de vrouw gelijk de stroom van de rails, maar dat had ook tot gevolg dat het in een metrostel pikkedonker werd. Er ontstond grote paniek. Mensen begonnen enkele ramen in te trappen om toch snel weg te komen. De 39-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs is door de politie meegenomen. Ze had niets gevaarlijks bij zich.

Auto schampt peuter in buggy

De politie is op zoek naar de bestuurder van een zwarte Fiat Punto, die is doorgereden na een ongeluk bij het Feyenoordstadion in Rotterdam Zuid. Bij dat ongeluk raakte een peuter van 2 jaar lichtgewond. Het kind zat in een buggy. Toen de moeder wilde oversteken, schampte de auto de kinderwagen. De peuter liep verwondingen op aan de voeten. Het kenteken van de Fiat Punto is niet bekend. De Stadionweg was vanaf de grote rotonde stad uit tijdelijk afgesloten voor ongevallenonderzoek.