Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Aquakids in zwembad De Lansingh

De Krimpense jongens en meisjes van 5 tot en met 14 jaar zijn vanaf zaterdag 31 augutus om 14.00 uur welkom in het instructiebad van De Lansingh om deel te nemen aan een uurtje Aquakids. De eerste les van het seizoen start met opblaasbare aqua-ballen waarmee je over het water kunt lopen. De instuiflessen van de maand september staan in het teken van balspelen en de lesreeks wordt afgesloten met een waterpolo workshop van zwemvereniging KZV de Lansingh. Na de lest recreatief zwemmen tot 16.00 uur. Deelname Euro 4,95. Zwemdiploma A verplicht.

NEC ontslaat trainer Pastoor

Alex Pastoor is bij NEC ontslagen als coach. Na een belabberde seizoenstart met drie fikse nederlagen op een rij heeft het bestuur besloten per direct afscheid te nemen van de 46-jarige coach. Pastoor werkte sinds de zomer van 2011 bij NEC. Zijn eerste twee seizoenen bij de club waren succesvol, maar vorig jaar kwam er na de winterstop de klad in de prestaties. Uit de laatste 13 competitieduels behaalden de Nijmegenare slechts 1 punt. Toen ook afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle met 1-5 verloren werd was de maat vol.

FOX vandaag van start

De nieuwe Nederlandse tv-zender FOX begint vandaag , maandag, met uitzenden. De zender van mediamagnaat Rupert Murdoch brengt films, series en sportprogramma's en kan alleen via digitale televisie worden bekeken. Vooral de live sportprogramma's moeten als publiekstekker dienen. Daarvoor heeft de zender bekende gezichten als Toine van Peperstraten en Jan van Halst aanetrokken. De voetbalrechten van de eredivisie zijn ook in het bezit van Fox. Het heeft contracten gesloten met UPC, Ziggo, KPN en enkele kleine aanbieders van digitale tv.

Kabinet stopt overleg oppositie

Het kabinet gaat proberen plannen om te bezuinigen zonder overleg met de oppositie door de Eerste Kamer te loodsen. D66-leider Pechthold heeft dat vrijdag te horen gekregen van minister van Financien Dijsselbloem. "We merken het wel wat er in september gebeurd" zei Dijsselbloem volgens Pechthold.
Pechthold noemde deze boodschap in het Radio 1 Journaal verbazingwekkend. Voor het reces onderhandelde de regering nog met D66 en Groen Links over bezuinigingen op onderwijs en kindregelingen.

Werk Nieuwe Tiendweg 1/2

Ma. 1 juli is er gestart met de uitvoering van het herstratings-en rioleringsplan voor de Nwe.Tiendweg, het gedeelte tussen de Moderato en Olympiade. Eerst wordt de aanleg van de rotonde ter vervanging van het huidige kruispunt uitgevoerd. Gedurende de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer over de Nieuwe Tiendweg mogelijk. Er zijn omleidingsroutes ingesteld voor al het verkeer. Deze zijn met borden aangegeven. Tijdens de hele uitvoeringsperiode rijden de bussen via de de Sportsingel en Olympiade.