Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Barcelona opnieuw op slot

Met een nieuwe golf van coronabesmettingen in Catalonië, en met de stad Lleida en de regio Segrià die al 'op slot' zaten, zijn ook in de stad Barcelona en het stedelijk gebied eromheen de maatregelen verscherpt om de opmars van het virus in te dammen. In en rond Barcelona verdrievoudigde het aantal besmettingen de afgelopen week. Theaters, bioscopen, sportcentra, zwembaden en discotheken gaan in de metropool Barcelona weer dicht om een nieuwe verspreiding van het gevreesde coronavirus tegen te gaan. De Catalaanse regering heeft dat vrijdag bepaald.

Man (39) aangehouden voor brandstichting

De politie heeft volgens Franse media een man aangehouden op verdenking van brandstichting in de historische Saint-Pierre-et-Saint-Paul-kathedraal in Nantes. Het bouwwerk vatte zaterdag vlam, maar kon door de inzet van de brandweer op tijd worden gered. Het zou volgens het Franse RTL gaan om een 39-jarige Rwandese vluchteling, die als vrijwilliger in de kathedraal werkte.
De man, die zaterdag al werd aangehouden, zou boos zijn geweest over zijn visum dat verlopen was.

Verbod op straatoptredens in A'dam

Straatartiesten mogen tot 1 november niet in de binnenstad van Amsterdam optreden.n Burgemeester Halsema wil zo verspreiding van het coronavirus tegengaan. Volgens Halsema kunnen de artiesten er niet voor zorgen dat hun toeschouwers genoeg afstand houden. Gisteren kondigde de stad al aan dat er dit weekend extra controles zijn op het naleven van de coronaregels. Het bestuur vreest een nieuwe uitbraak van het
virus en wil mensen eerder boetes geven als zij niet genoeg afstand houden.

Van Oldenbarneveldt op Binnenhof? 1/5

Johan van Oldenbarneveldt staat deze weken om meerdere redenen volop in de schijnwerpers. Zo bekladden activisten eind juni aan de Haagse Hofvijver het standbeeld van de raadspensionaris met teksten als: 'Fuck VOC' en 'Kami Bersiap', een leus die zoveel betekent als 'wij staan paraat' en verwijst naar de Bersiap, de uiterst gewelddadige periode in de Nederlandse en Indonesische geschiedenis. De actiegroep Aliansi Merah Putih toont zich in een verklaring trots op de bekladding. "Wij zullen jullie geliefde standbeelden gelijk maken met de kleur van de grond tijdens de Banda-moorden."

Van Oldenbarneveldt op Binnenhof? 3/5

Het kabinet is niet over één nacht ijs gegaan, want wat was het nut van een archeologisch onderzoek naar de resten van Van Oldenbarneveldt? Ook archeologen stonden niet meteen te springen, omdat het zeer twijfelachtig is of het complete lichaam van de historische figuur er ligt. Destijds was het immers gebruik om lichaamsdelen, zoals hart en hoofd, op diverse plekken te begraven.
SP-Kamerlid Ronald van Raak vroeg vijf jaar geleden al naar een opgraving omdat 'de wegens landverraad veroordeelde Van Oldenbarneveldt van grote betekenis is'.

Van Oldenbarneveldt op Binnenhof? 4/5

Johan van Oldenbarneveldt was in de Tachtigjarige Oorlog landsadvocaat en raadspensionaris van de Staten van Holland. Samen met de stadhouder en legerleiding vormde hij de politieke leiding van de Republiek. Bovendien was hij medeverantwoordelijk voor de oprichting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) in 1602.
Er is een kans dat onderzoekers in de kelder van het Binnenhof en chaos zullen aantreffen. Bij de sloop van de Hofkapel in 1879 hebben archeologen namelijk op niet zachtzinnige wijze grafzerken en doodskisten doorzocht.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.