Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Vrijdag zijn er stapelwolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Later in de middag kan plaatselijk een enkele bui ontstaan. Het wordt 21 tot 26 graden en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. Zaterdag neemt de bewolking toe. Verspreid is kans op pittige regen- en onweersbuien. Voor de buien uit wordt het nog zomers warm met 25 tot 27 graden, in het (noord)westen is het wat koeler. Zondag is het op de meeste plaatsen droog, wel een paar graden koeler. Na het weekend loopt het kwik weer een flink stuk op, ook de zon laat zich veelvuldig zien.

Aanpak knelpunten Algeracorridor

De gemeente Krimpen aan den IJssel is gematigd positief over het besluit dat de gemeente Rotterdam, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gisteravond hebben genomen. Dit komt omdat de gemeente blij is met de erkenning dat het knelpunt. De gemeente is blij met de erkenning dat het knelpunt Algeracorridor moet worden opgelost en met de voorwaarde dat er nog 30 miljoen euro beschikbaar komt voor de financiering van de 90 miljoen die daar maximaal voor nodig is.

90 miljoen voor aanpak van de Algeracorridor

De gemeente Krimpenerwaard is blij met de 90 miljoen euro die gisteravond is toegezegd voor het oplossen van de verkeersknelpunten rond de Algracorridor. Er is ook teleurstelling over het feit dat er geen oeverbinding komt tussen Krimpen aan de Lek en Ridderkerk. Het besluit werd dinsdagavond laat genomen door de Programmaraad MoVe (Metropoolregio Rotterdam Den Haag de provincie Zuid-Holland, gemeente Rotterdam en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).

Hoekse Lijn rijdt op 30 september

Twee jaar na de oorspronkelijke opleverdatum zou het eindelijk zo ver moeten zijn: op maandag 30 september rijdt de eerste officiele rit op de Hoekse Lijn. Dat zegt de Rotterdamse wethouder Arjan van Gils, “met een kleine slag om de arm.” Die dag rijdt metrolijn B elke twintig minuten van Hoek van Holland naar Nesselande en elke tien minuten naar Maassluis. Het is de bedoeling dat een maand later ook lijn A uit Ommoord naar Vlaardingen rijdt. De A- en B-lijn rijden sinds enige tijd tijdelijk tot Pernis.

Zomervakantie in het Streekmuseum 1/2

In de zomervakantie is er voor kinderen weer van alles te beleven in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Wist u al dat het museum GRATIS toegankelijk is voor kinderen t/m 18 jaar? Elke dinsdag is er voor de allerkleinsten een poppenkastvoorstelling om 14.30 uur. Boer Rokus en boerin Teuntje beleven allerlei avonturen. De poppenkast is gratis te bezoeken voor alle kinderen.Poppenkast op de dinsdagen: 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus, 20 augustus en 27 augustus om 14.30 uur.

Zomervakantie in Streekmuseum 2/2

Elke donderdag is er ofwel een knutselactiviteit voor kinderen van 4 - 12 jaar, ofwel een kinderrondleiding. Beiden starten om 14.30 uur. Kinderen kunnen ook spelen op her erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen € 2,50. Knutselen is op de donderdagen: 25 juli, 8 augustus en 22 augustus om 14.30 uur.Kinderrondleidingen zijn op de donderdagen: 1 augustus, 8 augustus en 15 augustus om 14.30 uur.
Het museum is geopend van 14.00 - 17.00 uur.