Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Blijdorp

Alleen de overspanning moet nog gemaakt worden, maar dan is het nieuwe verblijf voor de Ethiopische Gelada-aapjes klaar in de Rotterdamse dierentuin. Deze woensdag worden de stalen buizen op hun plek gehesen met behulp van drie grote hijskranen. Vanaf half augustus zullen de netten nog gespannen worden en dit najaar verhuizen de dieren naar het voormalige roofdierengebouw. Het buitengebied heeft nu een groene grasvlakte en winterharde struiken en bomen. Gelada's behoren tot de enige apensoort die gras eet.

Watertekort

Vanwege de aanhoudende droogte is woensdag door Landelijke Coordinatiecommissie Waterverdeling code geel afgekondigd. Er zou volgens Rijkswaterstaat, waterschappen en het KNMI een dreigend watertekort kunnen ontstaan. Het is voor het eerst sinds 1976 dat het zo droog is in Nederland. Ina Konterman, voorzitter van het regionaal droogte-overleg van Rijkswaterstaat,zegt dat er een groot neerslagtekort is. Er zijn maatregelen genomen om het watertekort tegen te gaan. In onze regio geldt geen sproeiverbod.

Kritiek op UWV

De Inspectie SZW heeft harde kritiek op uitkeringsinstantie UWV, meldt Trouw. Volgens de Inspectie pakt de nieuwe ontslagwet slecht uit voor werknemers. Bij het toekennen van ontslagaanvragen wordt het verhaal van de werkgever niet goed gecontroleerd, vindt de Inspectie. Ook zou er weinig terecht komen van de afspraak dat, bij een passende vacature binnen een half jaar, een werknemer weer moet worden aangenomen. De Inspectie denkt dat die plekken vaak naar goedkope flexwerkers gaan. Dat mag niet.

Wie de schoen past

Een schoenafdruk op een auto in Amersfoort heeft een man uit Soest een nachtje in de cel opgeleverd. De politie ontdekte de schoenafdruk na een melding dat er op de Sint Annastraat in Amersfoort iemand over auto's heen was gelopen. Agenten ontdekten een duidelijke schoenafdruk in het stof van één auto. Die bleek precies te passen bij het schoeisel van de 19-jarige inwoner van Soest. De man had daarnaast ook nog wat onbetaalde boetes open staan en werd dus in de cel gegooid.

Poppenkast in het Streekmuseum 1/2

Boer Rokus en boerin Teuntje beleven in de poppenkast weer vele avonturen, waarvan de kleinste kinderen elke dinsdag kunnen genieten onder het genot van een glaasje ranja en iets lekkers. Na de voorstelling is er gelegenheid tot het bezoeken van het museum onder begeleiding van een rondleider. Kinderen kunnen plaatsnemen in het Ot en Sien klasje, zich verkleden met ouderwetse verkleedkleren en alles leren over het leven van 100 jaar geleden. Ook kunnen ze, bij mooi weer, spelen met ouderwets speelgoed op het boerenerf.

Poppenkast in het Streekmuseum 2/2

We maken er dus een feestelijke middag van met Rokus, Teuntje, Kaatje de Kip en Klaartje de Koe.
Voor wie: kinderen van 2 - 6 jaar. Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel. Data: dinsdag 24 en 31 juli en 7, 14 en 21 augustus. Tijdstip: 14.30 uur (het museum is om 14.00 uur open) Entree: 2,50 (inclusief: museumbezoek, ranja en lekkers).
Met het Jeudvakantiepaspoort: Via Synerkri: gratis.
Begeleidende (groot)ouders betalen, als ze het museum willen bezoeken, het normale tarief.
.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.