Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Dinsdag loopt de temperatuur bij volop zon snel op. Uiteindelijk wordt het rond 25 graden pal aan zee tot 32 plaatselijk in het oosten van Brabant en noorden van Limburg. Op de stranden kan vanmiddag een zeewindje opsteken die voor afkoeling zorgt. Het zeewater is 18 graden en de zonkracht is 7. Woensdag stroomt zeer warme lucht het land in. Op uitgebreide schaal wordt het 30 graden, lokaal zelfs 34 graden. In de namiddag of avond neemt de kans op een onweersbui toe. Na woensdag is het minder heet, maar het blijft zomers.

Moskee-organisaties slaan uitnodiging af

Twee organisaties van Turkse moskeeën wilden maandagavond niet meepraten over spanningen tussen Turkse Rotterdammers. Burgemeester Ahmed Aboutaleb noemt het "buitengewoon jammer'' dat ze zijn uitnodiging hebben afgeslagen. "Helaas hebben ze de uitnodiging niet aanvaard, omdat ze met een deel van deze mensen niet om de tafel willen gaan zitten", zei Aboutaleb. Aboutaleb sprak wel met ruim tien vertegenwoordigers van onder meer Turkse organisaties uit de stad. Onder de genodigden waren ook aanhangers van de islamitische geestelijke Fethullah Gülen.

Bevolking in Rotterdam groeit hard

De bevolking in Rotterdam is in het eerste half jaar van 2016 flink gegroeid. Er kwamen 2539 Rotterdammers bij, terwijl dat er in voorgaande jaren maar 800 waren.
Op 1 juli waren er 631.687 Rotterdammers. Dat het aantal inwoners zo sterk groeit, komt doordat er steeds meer mensen naar Rotterdam komen vanuit zowel Nederland als het buitenland. Een groot deel van de nieuwe Rotterdammers is dan ook van niet-westerse afkomst.
Ook zijn er meer baby's geboren dan dat er mensen zijn doodgaan.In heel Europa in weekeinde weer veel files

Vakantiegangers die in het weekeinde op reis gaan, moeten rekening houden met lange files, waarschuwde de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag. De file die vrijdag voor de Gotthardtunnel wordt verwacht, zal tot zaterdagavond helemaal niet meer oplossen. Mensen die toch voor de tunnel in de file belanden, moeten rekening houden met een wachttijd van twee tot drie uur, aldus de VID. In Frankrijk verwacht de verkeersdienst op zaterdag rond het middaguur ongeveer 500 kilometer file. In Duitsland zullen ook overal files zijn wegens werkzaamheden.

Enorm brugdeel over water van Krimpen naar Alphen

Bij Hollandia in Krimpen aan den IJssel is maandagochtend het tweede deel van de Koningin Máximabrug op transport gegaan richting Alphen aan den Rijn.
In de loop van de maandagmiddag werd het gevaarte op de plaats van bestemming verwacht.
De Koningin Máximabrug is een nieuwe brug over de Oude Rijn. Deze brug heeft niets te maken met het ongeluk van vorig jaar in Alphen. Het brugdeel dat toen uit twee hijskranen bovenop huizen viel was van de Koningin Julianabrug.

Er is plaats voor u in de redactie

Bent u met pensioen of zit u thuis te niksen en wilt u iets doen, dan is er voor u plaats als redacteur van de Kabelkrant bij de Lokale Omroep Krimpen (LOK). Het team bestaat momenteel uit 5 medewerkers. U maakt geheel zelfstandig de kabelkrant in de studio van de LOK. Een ochtend per week tussen 09.00 en 11.00 uur bent u in de studio aanwezig om de berichten op te stellen en middels de computer in de kabelkrant te plaatsen. Goede kennis van de Nederlandse taal is vereist. Lijkt het u leuk om dit werk op te pakken neem dan kontakt op met Jer Ponsen, tel. 516280.