Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

WK Verstoppertje in Dordt

Het WK Verstoppertje in Dordrecht heeft geen records verbroken. De organisatie had gehoopt op meer dan vierhonderd deelnemers, maar er deden uiteindelijk maar zestig mensen mee. Deelnemers moesten om herkenbaar te zijn een groen shirt dragen en kregen een sticker op. Daarna hadden zij honderd seconden om zich te verstoppen voor acht vrijwilligers. Bijna achthonderd mensen hadden zich tevoren aangemeld via Facebook. Het had een record kunnen zijn, maar ze kwamen niet. Mensen van het Guinness Book of Records waren komen tellen of het record echt werd verbroken.

Dit jaar meer eikenprocessierupsen

Het aantal eikenprocessierupsen ligt dit jaar gemiddeld dertig procent hoger dan vorig jaar, meldt het Kenniscentrum Eikenprocessierups. De groei werd al verwacht vanwege het warme weer van de laatste tijd. De rupsen verhuizen naar de voet van de boom en de verlaten nesten hoog in de boom waaien eenvoudig weg, waardoor de brandharen van de rups op mens en dier terecht kunnen komen. Dat kan leiden tot huiduitslag, jeuk, zwellingen en rode ogen. Door bezuinigingen wordt de rups op veel plaatsen beperkt bestreden.
Grote drukte in Nijmegen

De eerste dag van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen heeft 197.000 bezoekers getrokken. Nog niet eerder was het zo druk bij de start van de festiviteiten; vorig jaar waren er 137.500 mensen. De feesten omlijsten de wandeltocht, die komende dinsdag begint. Er komen in totaal altijd ruim een miljoen mensen op af. Weerkundigen voorspellen voor dit jaar een grijze, soms natte en gedeeltelijk erg warme Vierdaagse. Vooral donderdag is er kans op buien, dinsdag en woensdag is het naar verwachting warm en klam.

Donald Trump beledigt John McCain

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is in de VS opnieuw het mikpunt van kritiek door te zeggen dat senator John McCain geen oorlogsheld is. McCain was krijgsgevangene in Hannoi van 1967 tot 1973. Dergelijke kritiek geldt in de VS als ongepast. Volgens Trump wordt McCain alleen als een held beschouwd, omdat hij gevangen genomen werd. Ook verweet hij hem, dat hij veel praat, maar niets doet. Hij zou een loser zijn, omdat hij in 2008 van Obama verloor. McCain had Trump verweten, dat hij Mexicanen afschilderde als verkrachters en criminelen.

Belgische wanbetalers

Maar 20 procent van de verkeersboetes opgelegd door de Belgische politierechtbanken wordt werkelijk betaald. Bij de zogenaamde correctionele rechtbanken gaat het zelfs maar om 14 procent. Dat blijkt uit een onderzoek van de Belgische Rekenkamer. Door de niet-betaalde boetes loopt de staat tientallen miljoenen euros mis. Volgens een politierechter zullen eerst diegenen die de strafwet aan hun laars lappen moeten worden aangepakt, daarna pas de mensen die normaal in het gareel lopen.

Noodweer treft scoutkamp

In Straatsburg hebben circa 15.000 scouts hun kampterrein moeten verlaten vanwegen enorme regenbuien. Er vielen 15 lichtgewonden. De scouts, uit vele landen, waren in Frankrijk bijeen voor een internationale meeting. De brandweer had het eerst over 33 gewonden, maar dat cijfer is uiteindelijk bijgesteld. Enkele scouts liepen door vallende tentstokken letsel en zelfs botbreuken op. Volgens de organisatie waren er geen zwaargewonden. Veel kleine tenten raakten beschadigd door het noodweer. Een grote centrale tent overleefde de hoosbui.