Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Impromaniacs speelten voorstelling in de Tuyter

Zaterdag 23 januari spelen de Impromaniacs uit Krimpen aan den IJssel, een voorstelling in theater De Tuyter in Krimpen aan den IJssel. Het spektakel begint om 20.00 uur. Tijdens de voorstelling spelen de improvisatiecteurs van de Impromaniacs scènes die zijn geïnspireerd door suggesties uit het publiek. Het publiek roept bijvoorbeeld suggesties en deze suggesties worden gebruikt in hun spel. Hierbij komen de meest uiteenlopende locaties, personages en emoties voorbij, wat zorgt voor verrassende scènes.

Musica Vocalis geeft concert

Projectkoor Musica Vocalis geeft op za. 6 febr. een concert in de IJsseldijkkerk. De koorleden, afkomstig uit de regio, zingen dit jaar prachtige werken van Henry Purcell en Edward Elgar, met medewerking van 4 koperblazers en een paukenist en begeleid op kistorgel en piano door Mark van Nispen.
De aanvangstijd van de concert is 20.00 uur en kaarten á € 12.50, inclusief koffie/thee en het programmaboekje, zijn op 6 in de kerk verkrijgbaar, maar ook te reserveren via tel. nr. 010-4500114.

Asielzoekers mogen niet terug

Het is te gek voor woorden: Half Nederland maakt zich zorgen over de enorme toevloed van asielzoekers, maar asielzoekers uit Irak willen massaal vrijwillig terug en mogen dit niet: zij lopen tegen een muur van bureaucratie aan. Medewerkers van de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) slaan hierover alarm.
Zaterdag pleegde de 30-jarige Irakees Hussein zelfmoord in de noodopvang in Alphen aan de Rijn. Hij wilde met spoed terug naar zijn gezin in Irak, maar dat bleek niet mogelijk.

Opvang asielzoekers

Di. 19 jan. debatteert de Tweede Kamer over de opvang van asielzoekers. De PVV heeft al aangekondigd dat mannelijke asielzoekers moeten worden opgesloten in de azc's om zo Nederlandse vrouwen te beschermen. Ja, angst is een slechte raadgever. Wel zullen meerdere partijen een punt maken van de opvang van lesbische vrouwen, homo's, biseksuelen en transgenders (aangeduid als lhbt-ers). Er wordt gedacht aan aparte opvang voor deze groep, daar zij vaak niet getolereerd worden door medeasielzoekers.Schijn tegen, toch vrijspraak

De zaak Endstra stinkt, erkende maandag ook de Amsterdamse rechtbank. Toch spraken de rechters drie verdachten vrij, die volgens justitie meehielpen de omstreden zakenman in mei 2004 op de Apollolaan te liquideren. De Turkse neven Ali N. en Özgur C. en de vermoedelijk in Turkije verblijvende Ziya G. hebben de schijn ernstig tegen, herhaalde de rechtbank meerdere keren in het vonnis. Maar tot een veroordeling tot 14 en 16 jaar, zoals het OM eiste, kwam het niet. De bewijslast en getuigenverklaringen waren onvoldoende volgens de rechters.

Omzet Unilever flink gestegen

Unilever heeft afgelopen jaar een omzet geboekt van 53,3 miljard euro, tien procent meer dan in 2014. Het concern profiteerde van de gunstige wisselkoersen. De winst was 5,3 miljard (-5%). De winstdaling komt mede doordat in 2014 een aantal bedrijfsonderdelen werd verkocht, waaronder het oliemerk Bertolli. Unilever haalde 60 procent van zijn omzet uit opkomende markten als China, Rusland, Brazilië en India. Dagelijks kopen twee miljard mensen een product van Unilever. Wereldwijd heeft de multinational 240 fabrieken. Er werken 173.000 mensen.

Vrieskou teistert vluchtelingen

De tienduizenden vluchtelingen die sinds het begin van 2016 in Europa zijn aangekomen, hebben er een nieuwe vijand bij: de vrieskou. Van Lesbos tot Lageso, het opvangcentrum in Berlijn, zijn de temperaturen inmiddels tot rond of ver onder het vriespunt gedaald. Het Griekse eiland dat al maanden overspoeld word door asielzoekers uit met name Syrië zuchtte afgelopen week onder een sneeuwstorm. Op de Balkan daalt de temperatuur naar -10 graden, maar met een windkracht vier schurkt de gevoelstemperatuur tegen de min twintig aan.

Maak Trump maar belachelijk

Het Britse Lagerhuis heeft drie uur vergaderd over Donald Trump. Het plan bestond Trump een visum te weigeren voor het Verenigd Koninkrijk, wat zo'n 500.000 Britten in een petitie hadden gevraagd. Echter iedere parlementariër was bereid Trump een moskee te laten zien. De kwestie werd veroorzaakt door de antimoslim-uitlatingen van Trump. De Conservatief Alex Chalk gaf uiteindelijk de mening van zijn collega's weer:"Donald Trump is natuurlijk een mafkees. We moeten de onzin die hij uitkraamt niet beantwoorden met een ban, maar met de klassieke Britse reactie van het rediculiseren."

Poetin krijgt financiële problemen

Nu de jarenlange bondgenoot van Moskou, Iran eindelijk van de handelssancties wordt bevrijd, krijgt vooral Rusland met de gevolgen te maken. Iran zal waarschijnlijk een stroom olie op de wereldmarkt loslaten. In afwachting hiervan zakte maandag de olieprijs tot onder de 28 dollar per vat. De Russische begroting is grotendeels afhankelijk van de oliehandel en moest als een haas worden aangepast, men was nog uitgegaan van 50 dollar per vat. Er wordt tien procent gesneden in de uitgaven voor pensioenen, scholing, wetenschap, gezondheidszorg en nog andere voorzieningen.

Noodsprong van Hollande

Francois Hollande heeft zijn lot verbonden aan de werkloosheid. Als die niet daalt, doet hij niet mee aan de presidentsverkiezingen van 2017. Daarom presenteerde hij maandag een pakket met maatregelen, dat tegelijkertijd zijn eigen reddingsboei is. Sinds Hollande aan de macht kwam in 2012 steeg het aantal werklozen in Frankrijk met 650.000 personen. Hollande wil 500.000 langdurig werklozen scholing aanbieden, de tijdelijke lastenverlichting voor het bedrijfsleven die hij twee jaar geleden invoerde structueel maken en het aantal leer/werktrajecten vergroten.

Lezingen bij het NUT 2/2

De Zijderoute werd gebruikt van de klassieke oudheid tot in de late middeleeuwen. Zij verbond het oosten van Azië met het Middellandse Zeegebied. behoudens voor de handel was de route ook belangrijk omdat allerlei uitvindingen en opvattingen langs deze route het westen bereikten.

De lezing over Altaj gaat over het land van het sjamanisme, het Russisch Orthodoxe geloof, Islam em Tibetaans Boeddhisme. Het land met een bijzonder energie. In deze lezing maken we een virtuele reis naar deze bijzondere plaats diep in Siberië.

Er is plaats voor u in de redactie

Bent u met pensioen of zit u thuis te niksen en wilt u iets doen, dan is er voor u plaats als redacteur van de Kabelkrant bij de Lokale Omroep Krimpen (LOK). Het team bestaat momenteel uit 4 medewerkers. U maakt geheel zelfstandig de kabelkrant in de studio van de LOK. Een ochtend per week tussen 09.00 en 11.00 uur bent u in de studio aanwezig om de berichten op te stellen en middels de computer in de kabelkrant te plaatsen. Goede kennis van de Nederlandse taal is vereist. Lijkt het u leuk om dit werk op te pakken neem dan kontakt op met Jer Ponsen, tel. 516280