Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2014

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Meteoor ook hier gezien

Uit het hele land zijn zaterdagavond meldingen binnengekomen van mensen die mogelijk een meteoor hebben gezien. Op twitter wemelt het van de tweets over de 'vallende ster', ook vanuit de Rijnmondregio. Mensen spreken van een heldere lichtbol met een witte, groene of blauwe staart. Sommigen geloven hun ogen niet. Een automobilist heeft de vuurbal met een camera op zijn dashboard gefilmd en heeft de video op YouTube geplaatst.
Ook in Duitsland, Engeland en Schotland is de meteoor gezien.


Man sluit inbrekers op in kelder

Een Zweedse man trof zaterdag drie inbrekers aan in de kelder van het appartementencomplex waar hij woont. Hij sloot ze op en belde de politie. De man, een inwoner van het Zweedse Huskvarna, hoorde in de vroege zaterdagochtend een alarm afgaan. Hij ging op onderzoek uit en trof in de kelder van het complex drie inbrekers. De man sloot de deur van de kelder en deed hem op slot. Daarna belde hij de politie. Toen de agenten arriveerden, zaten de drie inbrekers nog steeds in de kelder, zo meldt Jnytt.se.


Tiener skiet naar de Zuidpool

De Britse tiener Lewis Clarke heeft zaterdag na vijftig dagen skiën met succes de Zuidpool weten te bereiken. Clarke is daarmee op 16-jarige leeftijd de jongste mens die de expeditie naar de Zuidpool op latten aflegde. Clarke trotseerde tijdens de 1226 kilometer lange reis barre omstandigheden en temperaturen van soms min 40 graden Celsius. Zijn doel was om de geschiedenisboeken in te gaan als de jongste mens die zo de Zuidpool haalde. Om dat te bereiken stond hij per dag gemiddeld acht uur op de latten waarmee hij dagelijks zo'n 29 kilometer aflegde.