Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Maandag zijn er perioden met zon en blijft het droog. Het wordt 22 graden. Er waait een zwakke tot matige noordenwind. Vanavond schijnt eerst nog de zon, de zon gaat om 21:51 onder. De nacht verloopt rustig met brede opklaringen en er bestaat kans op een mistbank. Het koelt af naar 11 graden in het oosten van de regio een 14 graden aan zee.

Dinsdag is een mooie zomerdag met veel zon en landinwaarts vorming van enkele stapelwolken. Het blijft droog en het wordt 23 graden. De noordenwind waait zwak tot matig.

Corona in de regio

Het RIVM meldt zondagmiddag 1294 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Dat zijn er iets minder dan zaterdag, toen er 1317 coronabesmettingen werden gemeld. Op vrijdag waren dat er 1298. Het zevendaagse gemiddelde stijgt tot 1127. In de regio is in de afgelopen 24 uur geen sterfgeval gemeld, net als zaterdag. Op vrijdag werd 1 coronadode gemeld. Wel zijn vier personen met corona opgenomen in het ziekenhuis. Op het coronadashboard van de overheid is te zien dat het reproductiegetal van het coronavirus op 2,91 ligt. Dat betekent dat het virus zich razendsnel verspreidt.

Achtervolging op het water

Een 52-jarige man uit Zuid-Beijerland is zaterdag aangehouden op de Nieuwe Maas bij Rotterdam. Dat gebeurde na een achtervolging tussen de Brienenoordbrug en de Willemsbrug. De man had even daarvoor een stopteken van de zeehavenpolitie genegeerd. De zeehavenpolitie voerde zaterdagmiddag rond 14:30 uur een reguliere controle ter hoogte van het Mallegatpark. Ze gaf de Zuid-Beijerlander een stopteken, maar de man ging ervandoor. Vol gas voer hij richting de Brienenoordbrug. Ter hoogte van de kruising met de Hollandse IJssel keerde hij, terug richting de stad.

Amerikaanse rivierkreeft

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is vorige week in de buurt van Berkenwoude gestart met een meerjarige proef om de rode Amerikaanse rivierkreeft weg te vangen. De rivierkreeft, die van nature niet voorkomt in Nederland, veroorzaakt veel problemen in de wateren van de Krimpenerwaard. ‘Onze waterrijke polders blijken een zeer geschikt leefgebied te zijn, waardoor het aantal rivierkreeften in de laatste jaren sterk is toegenomen’, schrijft het waterschap. Door het grote aantal kreeften zijn de waterkwaliteit en biodiversiteit sterk achteruit gegaan.

Toertocht oldtimers

Ruim 130 tractors -alle ouder dan 40 jaar- reden zaterdag door de polders van de Lopiker- en een stukje Krimpenerwaard. De optocht van oldtimers startte in Polsbroek-dorp en reed via Vlist, Haastrecht, Driebruggen en Waarder naar Papekop. Na de lunch werden de motoren weer gestart en ging de karavaan via Oudewater, Linschoten, Cattenbroek, Snelrewaard en de Damweg weer terug naar Polsbroek. De toertocht, die veel bekijks trok, maakte deel uit van de ruim 50 activiteiten in de Herman de Man-maand, die loopt t/m 8 augustus.

HTM-bus

Een jongensdroom komt uit voor Joël Huijbens (38 ) uit het Noord-Hollandse 't Zand. Hij kocht een aantal maanden geleden een HTM-bus als hobbyproject. En niet zomaar een bus, maar precies de bus waar hij als kind in zat als hij bij zijn oma ging logeren. Nu staat de bus van meer dan dertig jaar oud in zijn voortuin. Zijn liefde voor de bussen is er al zo lang hij zich kan herinneren. Als Joël bij zijn oma in Den Haag logeerde zat hij het liefst dagenlang in de bus. "Ik kocht vaak een weekend-abonnement en zat dan het hele weekend in de tram en de bus", vertelt hij aan EditieNL.

Wat gebeurde er op 19 juli

In de nacht van 19 juli van het jaar 64 na Christus ontstond er een grote brand in Rome, de hoofdstad van het Romeinse Rijk. De stadsbrand woedde maar liefst zes dagen en tien van de veertien wijken van de stad werden volledig of gedeeltelijk verwoest. Ook de keizerlijke paleizen op de Palatijn werden door de vlammenzee verwoest. De grote brand stelde keizer Nero in staat een groot deel van de stad te herbouwen. De keizer maakte hier volop gebruik van. Zo liet hij bijvoorbeeld zijn Domus Aurea (Gouden Huis) bouwen in een deel van de stad dat door de brand was verwoest.