Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Maandag begint de dag met zonnige perioden, vanmiddag is er meer bewolking en valt er ook verspreid een enkele bui met kans op onweer. Het wordt 13 graden aan zee en 15 graden in het oosten van de regio. Er waait slechts een zwakke tot aan zee matige wind uit richtingen tussen noord en noordoost. Aan het begin van de avond neemt de kans op een bui snel af. De nacht verloopt droog met brede opklaringen en er bestaat kans op een mistbank. Het koelt af naar 4 tot 6 graden en waaien doet het nauwelijks.
Dinsdag zijn er perioden met zon en vormen zich enkele stapelwolken maar het blijft droog.

Goede doelen

Kleinere goede doelen zijn het afgelopen jaar hard getroffen door de coronacrisis. Zij zagen de inkomsten ten opzichte van 2019 dalen met gemiddeld 13,4 procent. De grote goede doelen hadden het iets minder slecht en verloren slechts 0,3 procent van hun inkomsten. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Radboud Universiteit en de toezichthouder op goede doelen, het CBF. De onderzoekers hebben het over grote verschillen tussen de diverse organisaties. Het aantal eenmalige giften van particulieren is teruggelopen, maar ook evenementen en fondsenwervende acties konden niet doorgaan.

Ontploffing

De 16-jarige jongen die vrijdagmiddag zwaargewond raakte bij een ontploffing in een huis in Barendrecht, is later op de avond overleden. Dat bevestigt de politie. Het gaat om een noodlottig ongeval. De tiener komt uit Heerjansdam. Samen met vier andere jongens was hij in een huis aan de Rietgors in Barendrecht. Door nog onduidelijke oorzaak ontplofte er iets vlak bij zijn gezicht. Een traumahelikopter landde voor acute medische hulp. De tiener werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Om te weten te komen wat er exact is gebeurd, heeft de politie de vier andere jongens tussen de 15 en 20 jaar aangehouden.

School dicht

De Katholieke Jenaplanschool De Klimboom in Hendrik-Ido-Ambacht is dicht vanwege een groot aantal coronabesmettingen onder de leerkrachten. Vijf leraren onder wie de directeur zitten thuis.
Twee van de leerkrachten zijn flink ziek door het coronavirus, zegt het bestuur. De komende week blijft de basisschool nog tot en met donderdag dicht. De leerlingen krijgen de komende dagen thuisonderwijs. Voor de leerlingen die niet thuis kunnen zijn wordt noodopvang geregeld. De Klimboom hoopt op vrijdag weer open te kunnen vanwege de Koningsspelen.

Lachgas

Op de Benthuizerstraat in Rotterdam is vrijdagavond laat een automobilist op de verkeerde weghelft beland en hard gebotst op een andere auto. De bestuurder ging ervandoor. Volgens omstanders was er lachgas in het spel, maar de politie kan niet bewijzen dat het ongeluk hierdoor is ontstaan. Het was rond 22:50 uur een ravage op de Benthuizerstraat in de wijk Oude Noorden. Twee auto's waren flink beschadigd en de weg lag bezaaid met brokstukken. Rondom de auto van de veroorzaker lagen lachgasballonnen. Ook zou in de auto een tank met lachgas hebben gelegen.

Corona in de regio

Het RIVM meldt zondag 1146 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dat zijn er iets meer dan zaterdag, toen 1126 nieuwe besmettingen werden gemeld. Vrijdag waren het er 1344, donderdag 1107 en woensdag 707. Het aantal besmettingen van vandaag ligt ook boven het weekgemiddelde van 1036 besmettingen.
In totaal zijn in de afgelopen 24 uur twee regiogenoten overleden aan het coronavirus. Zij komen uit Goeree-Overflakkee en Hellevoetsluis. Daarnaast zijn negen mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Dom

De Koninklijke Marechaussee heeft een Roemeense man aangehouden wegens het doen van een valse bommelding op Schiphol. De gate waar hij vertrok werd vanwege de melding afgesloten. De man was volgens een woordvoerder van de marechaussee onder invloed van alcohol. Bij de D-pier riep de man dat hij een bom bij zich had. De gate waar zijn vlucht vertrok werd afgesloten en de hand- en ruimbagage van de man werden gecontroleerd door een speurhond. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de man geen explosieven bij zich had.

Dommer

Een 26-jarige vrouw werd tijdelijk blind nadat ze haar oogballen zwart liet tatoeëren. De 26-jarige Sarah uit El Paso (VS) zit vol met tatoeages, maar vond het niet genoeg. De vrouw wilde ook haar oogballen tatoeëren en ging naar een tattoo-artiest en liet er inkt in zetten, niet wetende dat ze er blind van zou worden. “Hij heeft er niet genoeg zoutoplossing in gedaan”, vertelt ze. “Er was te veel inkt en te weinig water. Ik werd er blind van.” De gevolgen werden al snel zichtbaar schrijft Lad Bible.

Wat gebeurde er op 19 april

Op 19 april 1943 begint in het getto van Warschau een opstand tegen de SS- en politietroepen die de ongeveer 60.000 Joden die dan nog in het getto verblijven willen afvoeren naar vernietigingskampen. Eerder zijn er al zo’n 300.000 Joden uit het getto naar Treblinka gestuurd. De opstand wordt hardhandig neergeslagen en duurt tot 16 mei. Na de opstand wordt het hele getto letterlijk met de grond gelijk gemaakt. Enkele jaren geleden werd bekend dat er enkele honderden Joodse Nederlanders werden ingezet om de resten van het getto van Warschau op te ruimen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.