Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Dinsdag is het bewolkt en druilerig met af en toe motregen. In de tweede helft van de middag klaart het vanuit het zuidwesten op en blijft het droog. Met een stevige zuidwestenwind wordt erg zachte lucht naar het Rijnmondgebied gevoerd. Het wordt dan ook eind van de middag 19 of 20 graden. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en langs de kust krachtig, windkracht 4 tot 6. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Eind van de nacht neemt de bewolking vanuit het westen toe. Het blijft droog en het is opvallend zacht. De temperatuur komt niet lager uit dan 15 of 16 graden.

Zorgpremie

De zorgverzekering van DSW wordt bijna 40 euro duurder. Dat heeft de Schiedamse zorgverzekeraar dinsdag laten weten. De verzekeraar is dit jaar iets later met de prijzen voor het komende jaar, maar is traditiegetrouw wel de eerste verzekeraar die de nieuwe premies bekendmaakt. De prijzen bij DSW zijn vaak een graadmeter voor wat de andere verzekeraars doen. In 2022 bedraagt de premie van de basisverzekering van DSW €127,75 per maand. Dat komt neer op een premiestijging van € 3,25.

vrijwillige brandweer

Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid zoekt opnieuw vrijwilligers voor brandweer, maar eisen zijn hoog Vanwege een dreigend tekort aan brandweerlieden, is de Veiligheidsregio een campagne gestart om vrijwilligers te zoeken. Het zou gaan om tientallen brandweerlieden die het korps moeten versterken. "We willen voorkomen dat er daadwerkelijk een tekort ontstaat." Dat zegt Gerben van den Boom van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. In het voorjaar werd in de regio ook al een campagne opgezet die vooral was gericht op negen brandweerkorpsen.

Dom plan 2/2

Een fietsstraat tussen de Algerabrug en de Treviso moet oplossing bieden, maar dit heeft wel gevolgen voor Oud-Krimpen. Zo wordt dan het Koningin Wilhelminaplein afgesloten voor auto’s. Automobilisten moeten dan doorrijden naar de Grote Kruising en rijden daar via de Industrieweg en de Parallelweg de wijk in.

(Het zal duidelijk zijn dat dit niet alleen de inwoners van oud-krimpen zal treffen. Tevens zal dit tot veel extra drukte leiden op het kruispunt zodat nieuwe files aanstaande zullen zijn. Redactie)

Vernieling

Meerdere auto’s zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ondergespoten met purschuim aan de Admiraal de Ruyterstraat in Krimpen aan de Lek. Dit leidde tot grote schade aan de voertuigen. Volgens de politie betreft het een tiental auto’s, die in sommige gevallen van onder tot boven zijn bespoten met het purschuim. “Het spul zit overal. Hierdoor kunnen auto’s soms niet meer open of doet de verlichting het niet meer. Dat zijn geen geintjes meer.” De politie doet een getuigenoproep aan mensen die wellicht meer informatie hebben zich te melden via 0900-8844, bij het politiebureau in Bergambacht of via de social media van de politie.

Wat gebeurde er op 19 oktober

Op 19 oktober 1812 trekt Napoleon Bonaparte zich terug uit Moskou. Niet lang daarvoor hebben zijn troepen de stad ingenomen, maar de Russen hebben Moskou in brand gestoken. Bij het zien van de brandende stad zou Napoleon de volgende woorden gesproken hebben: “Wat een karakter tonen die barbaren!” Begin september heeft Napoleon nipt de zogenaamde Slag bij Borodino gewonnen. De slag, die plaatsvond op zo’n honderdtwintig kilometer ten westen van Moskou, is de geschiedenisboeken ingegaan als één van de keerpunten van de Napoleontische oorlog van 1812.