Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Regenboogvlag

Feyenoord heeft vandaag op het Maasgebouw van De Kuip de regenboogvlag gehesen. De voetbalclub doet dat in het kader van Roze Zaterdag. Homoseksualiteit en genderneutraliteit is binnen de club een gevoelig onderwerp. Een deel van de supporters is fel tegen de recent opgerichte supportersclub voor LHBTI+, de Roze Kameraden. Feyenoord laat met het hijsen van de regenboogvlag weten dat de club van iedereen, voor iedereen is. ''Daarmee stralen we uit dat iedereen ongeacht huidskleur, afkomst, geloof of geaardheid bij Feyenoord welkom is.

Cultuurcafe

Op donderdag 30 juni is er weer een Cultuurcafé in De Tuyter. Deze editie brengt een interactieve muzikale voorstelling in samenwerking met Yopi Abraham en Tiga Batang Rumah, licht Mariska Scalongne-Kleijsen toe: “Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Istori-istori Maluku’ in het Streekmuseum Krimpenerwaard staat het Cultuurcafé in het teken van de Molukse cultuur, maar ook de verbinding tussen Nederland en de Molukken en de nieuwste generaties. Yopi Abraham is kunstenaar, artiest en veel meer.

Wormen

In de darmen van plastic-etende wormen ligt mogelijk een sleutel tot een chemisch proces om het materiaal af te breken. Een van de opvallende dingen in het laboratorium van microbioloog Christian Rinke is het verbazend luide, knarsende geluid van wormachtige larven die zich een weg kauwen door polystyreen en zich ingraven in blokken van het piepschuim. Voordat hij een doorgekauwd blok weggooit, houdt Rinke het tegen zijn oor om te controleren of er nog achterblijvers zijn. ‘Als de worm daar nog aan het eten is, kan je het echt horen’, zegt hij.