Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Twee gewonden na steekvlam

Een man van 26 en een 16-jarige jongen hebben zaterdagavond in het Zeeuwse Bruinisse brandwonden opgelopen doordat een vuurbal ontstond in een tuinhaard. Dat heeft de politie bekendgemaakt. De man gooide thinner in de haard waardoor er een vuurbal ontstond. Hij raakte gewond aan zijn onderlichaam en benen. De jongen liep brandwonden aan een been en een voet op. De slachtoffers, woonachtig in Bruinisse, zijn met ambulances naar ziekenhuizen in Rotterdam en Dirksland gebracht. Er was ook een traumahelikopter ingezet.

Zondag LIVE kijken

De race-auto's die vandaag, zondag, door het centrum van Rotterdam scheuren, zijn live te bekijken via rijnmond.nl. De beelden zijn uniek: ze zijn alleen te zien op onze site. De livestream start rond 11:30 uur. De beelden komen rechtstreeks uit een professionele regiewagen. Er staan vijf camera's langs het parcours opgesteld om het spectakel te registreren. Rond 17:00 uur is de uitzending voorbij.
TV Rijnmond zendt zondagavond vanaf 20:34 uur een samenvatting uit van de City Racing Rotterdam.

Zeeland in trek bij Fransen

Zeeland kent een lichte toename van Franse toeristen. Zij komen vooral voor weekendtrips. Dat stelt Patrick Polie van Promotie Zeeland Delta, het overkoepelend orgaan van alle Zeeuwse VVV's. "De Fransen vallen op aspecten als duurzaamheid en technische vernieuwing. Daarop scoren wij goed." Niet dat de Fransen nu hun 'grote vakantie' in Nederland houden, maar vooral voor weekendtrips valt de zuidwestelijke provincie bij de Fransen goed in de smaak, zo wordt geconstateerd.

Drive-in voor prostitueebezoekers

In de Zwitserse stad Zurich is een drive-in voor prostitueebezoekers neergezet. De overheid wil op deze manier de prostitutie beter reguleren. De drive-in bestaat uit in totaal negen zogeheten seksboxen. Deze houten hokjes staan in een industriegebied waar normaal gesproken veel getippeld wordt. De bezoekers moeten er via een vooraf bepaalde route langs rijden om hun keuze voor een bepaalde dame te maken. De klant met zijn auto de oprit van een seksbox op rijden. In de seksbox zit een alarmknop die de prostituee kan indrukken bij nood, meldt The Telegraph.


Inbreker vergeet identiteitskaart

Een Amerikaanse dief kon snel gearresteerd worden omdat hij zijn identiteitskaart had achtergelaten in de tuin van een huis waar hij had ingebroken. De 25-jarige Drake A. Ellis uit Decatur in de Amerikaanse staat Illinois, drong een huis binnen met de bedoeling een televisietoestel te stelen. De man liet niet alleen zijn buit achter in de tuin, de politie vond ook een identiteitskaart van de plaatselijke gevangenis waar zijn naam op stond. Ellis, die al drie keer eerder veroordeeld was voor inbraak, kon al snel gearresteerd worden en zit nu wederom in de gevangenis.