Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2012

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Twintig tips moord meisje

De poltie heeft inmiddels twintig tips binnengekregen over de moord op het meisje Sehriban. Eerder deze week plaatste de politie vier stoepborden in Rotterdam om aandacht te vragen voor de zaak van het 17-jarige meisje. Het Turkse meisje werd vorige week donderdag levenloos gevonden bij de Horvathweg in Rotterdam. De politie gaat uit van moord.
Het is nog niet duidelijk hoe waardevol de tips zijn. De politie is nog steeds op zoek naar de opvallende fiets van het meisje, die is namelijk knaloranje zonder koplamp.

Rotterdam betaalt begrafenis redder

De gemeente Rotterdam gaat een deel van de begrafeniskosten van Ramsis Kwidama betalen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb vrijdag aan de gemeenteraad laten weten. De 35-jarige man overleed toen hij eind mei een kind uit de Nieuwe Maas trachtte te redden. De uitvaartverzekering dekte bepaalde kosten niet waaronder die van het repatrieren, de reis terug naar zij vaderland. De redder werd op Curacao begraven. De gemeente gaat het verschil vergoeden. Ook krijgt Kwidama van het Carnegie Heldenfonds de hoogste onderscheiding voor zijn heldendaad.

Verkiezingen

Nadat de afgelopen week de lijsttrekker van de SP, Roemer, de maat werd genomen vanwege zijn ietwat ondoordachte uitlatingen over Europa, is het nu de beurt van de voorzitter van de PvdA, Spekman. Tijdens zijn bewind als wethouder van de gemeente Utrecht is er een financiële constructie in elkaar getimmerd om FC Utrecht van de ondergang te redden. Bouwbedrijf Midreth kreeg het geld om een nieuw stadion te bouwen, maar ging failliet. Het gemeentegeld bleek niet goed afgedekt. Utrecht lijdt waarschijnlijk een verlies van bijna 14 miljoen euro.

Malafide belegger

Ongeveer 150 Nederlanders, onder wie een aantal BN'ers, hebben miljoenen euro's aan een vermogensbeheerder verloren, aldus De Volkskrant. De beurshandelaar, Allard de Stoppelaar, werkte in Zwitserland en zou in totaal 150 miljoen euro hebben verspeeld. Onder de BN'ers zijn o.a. politicus Hans Wiegel, oud-schaker Hans Böhm en ondernemer Hans Breukhoven.
De Zwitserse politie zou onlangs een onderzoek begonnen zijn na een klacht van een oud-klant. De Stoppelaar noemt de aantijgingen 'kul'.

Schat op Terschelling

In de resten van een op Terschelling aangespoeld vrachtschip uit de 18de eeuw zijn onder meer koperen staven (330 kilo), zo'n veertig koperen pannen, glas-en potscherven en kralen, een vroeger ruilmiddel, gevonden. Een man uit Nijverdal, die aan het werk was als vrijwillige vogelwachter, deed de vondst vorige maand. Wegens het broedseizoen werd er niet eerder ruchtbaarheid aan gegeven. Het schip zou op weg zijn geweest naar West-Indië, waar het destijds precies vergaan is blijft gissen.

Beemster bestaat 400 jaar

Het wordt er dezer dagen gevierd, het vierhonderd-jarig bestaan van de Beemster. Onderdeel van het Unesco Werelderfgoed. Zes gelijke vakken van 1852 bij 1852 meter, door sloten en vaarten verdeeld in vakken van 926 bij 926 meter. En dat alles ontworpen op de tekentafel met alleen een sextant en een Hollandse driehoek. De Beemster was een meer van 7200 hectaren water. De ontwerpers hadden de mazzel van een strenge winter. Op het bevroren water konden zij dieptes en afstanden nameten.

Bommelding van medewerker

Een medewerker van British Airways is veroordeeld tot zes maanden gevangenis, omdat hij passagiers op een BA-vlucht van Londen naar Tokio de zenuwen op het lijf joeg. De 22-jarige Matthew Davies kalkte tijdens de vlucht op een deur van een toilet de boodschap, dat er een bom aan boord was.
Gelukkig brak er onder de 150 passagiers geen paniek uit. Davies zei tot zijn daad te zijn gekomen om promotie te maken. Hij wilde tonen hoe kalm hij zou blijven gedurende een crisis. Inmiddels is hij uiteraard ontslagen.

Bewaking klooster Martin te duur

De Belgische gemeente Namen wil niet langer opdraaien voor de kosten van de bewaking van het klooster waar Michelle Martin, de ex van Dutroux, zal worden opgevangen. De politie bewaakt de poorten, omdat er geregeld demonstraties zijn en er bedreigingen binnenkomen. Volgens de burgemeester is de rekening inmiddels opgelopen tot 42.000 euro. Hij verwacht dat de kosten nog zullen stijgen zodra Martin in het klooster zit. De burgemeester vindt ook, dat de federale politie moet bijspringen en de dat de zusters bewaking moeten regelen.

Inzage belasting Romney gevraagd

De campagneleider van Obama heeft het verkiezingsteam van Romney verzocht Romney's belastinggegevens van de laatste vijf jaar openbaar te maken. In ruil daarvoor belooft hij dan niet meer terug te komen op het onderwerp.
Waarschijnlijk heeft Romney zo goed als geen belasting betaald, tot op heden heeft hij alleen maar inzage verleend over de laatste twee jaar ( hij betaalde toen ook al een lager percentage belasting, dan de gemiddelde Amerikaan). Volgens Romney wil Obama alleen maar praten over belasting, terwijl er belangrijker onderwerpen zijn.

Wereld staat achter Pussy Riot

De veroordeling van drie leden van de popgroep Pussy Riot tot twee jaar strafkamp heeft in zowel in Rusland als daarbuiten tot verontwaardiging geleid. Bovendien rijst opnieuw de vraag in hoeverre de Russische rechters aan de leiband van het Kremlin lopen. De zangeressen zouden de Russische gelovigen gekwetst hebben, het schijnt echter, dat Poetin zich gekwetst voelt.
De Verenigde Staten noemen de straf buiten proporties. Angela Merkel verklaarde, dat een dergelijke straf niet past bij de Europese waarden en de EU sprak van buitensporig.

Freiwalds Menagerie Circus

Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 augustus zal Freiwalds Menagerie Circus op het Koekoeksplein in Krimpen aan den IJssel neerstrijken. Paarden, zebra's, kamelen en, volgens het circus, de bekendste olifant van Nederland, brengen samen met clowns en acrobaten een gezellige show. Kaarten kosten tussen de 10 en 20 euro en zijn vanaf 30 minuten voor het begin van de show aan de circuskassa te koop. Reserveren kan ook. Online via www.menagerie-circus.nl of op werkdagen tussen 11 en 13 uur telefonisch 06 420 29 659.

Service van de Bieb

Leest U graag, maar naar de bibliotheek komen is door ziekte of immobiliteit een probleem voor U. Dan heeft Bibliotheek Krimpen aan den IJssel dé oplossing: Boek aan Huis service. Als U in Krimpen aan den IJssel woont, komen de medewerlers van de bibliotheek bij U thuis! Voor deze service is een standaard abonnement van Bibluiotheek aan den IJssel noodzakelijk. Bent U geen lid? Bij het eerste gesprek kan dit voor U geregeld worden. Wilt U zich voor deze dienst opgeven of heeft U vragen? Neem contact op met de Boek aan Huis dienst 010-4503244 of www.bibliotheekaandenijssel.nl.