Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Onweersbuien trekken vrijdag via het noorden het land uit en vervolgens breekt de zon door. Het wordt 23 graden in het Waddengebied en 26 tot 31 graden elders. Later op de dag komen als eerste in de zuidelijke provincies enkele zware onweersbuien tot ontwikkeling. Deze trekken in de loop van de avond van zuid naar noord over het land. Lokaal valt in korte tijd veel regenwater, ook forse hagel en (zware) windstoten zijn mogelijk. Zaterdag blijft het droog en is het met 20 tot 26 graden ook minder warm.

Het oudste onderdeel wordt opgeknapt

De Hollandsche IJsselkering beschermt sinds 1958 het achterland van Rotterdam tegen overstromingen. Na ruim zestig jaar dienst moeten de onderdelen die de schuifdeur laten zakken, deze week worden vervangen. Slijtage is niet de belangrijkste reden voor een opknapbeurt. Dat is namelijk de stijgende zeespiegel. De verwachting is dat we door klimaatverandering vaker geconfronteerd gaan worden met stormen en hoge waterstanden. De Hollandsche IJsselkering moet dan mogelijk ook vaker sluiten om te voorkomen dat teveel water landinwaarts stroomt.

Corona in de regio

Over de afgelopen 24 uur meldt het RIVM 131 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Het zevendaagse gemiddelde komt nu uit op 133. De daling van de afgelopen periode zet daarmee door. Naast de afname onder de besmettingen is er de afgelopen 24 uur niemand overleden aan het coronavirus. Wel werden zes mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er twee keer zoveel als woensdag.Het aantal nieuwe besmettingen in de gemeente, gevolgd door het totaal aantal besmettingen sinds het begin van de coronacrisis: Krimpen aan den IJssel: 2 - 3713

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.