Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag is het bewolkt en valt er af en toe wat (lichte) regen. Pas aan het eind van de middag of aan het beging van de avond klaart het vanuit het noorden langzaam op. De temperatuur ligt overdag rond 7 graden en er staat een overwegend matige noordenwind. Vanavond en vannacht klaart het vanuit het noordoosten breed op. Onder de heldere hemel weet het kwik tot dichtbij het vriespunt te zakken. Er waait een zwakke tot hooguit matige noordoostenwind.
Vrijdag schijnt de zon flink en trekken er af en toe wolkenvelden voorbij. De temperatuur loopt op naar 8 of lokaal 9 graden.

Nep-pakketbezorgers

Justitie eist straffen tot 42 maanden tegen twee nep-pakketbezorgers die met babbeltrucs ouderen zouden hebben opgelicht. Een van de slachtoffers was een man met een verstandelijke beperking. De Rotterdammers van 19 en 21 belden aan met een pakketje en zeiden dat er nog voor moest worden betaald. Bij het pinnen verruilden ze de pinpas en namen daarna snel geld op. De verdachten zouden op die manier geprobeerd hebben om 22 mensen te bestelen. In de meeste gevallen lukte dit ook. Een van de mannen liep tegen de lamp door een vingerafdruk, de ander werd herkend op camerabeelden.

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 827 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Dat is aanzienlijk meer dan dinsdag toen het nog om 580 gevallen ging. In totaal werden afgelopen week 5684 nieuwe gevallen gemeld. Vorige week lag dat aantal op 3812 besmettingen. Het aantal nieuwe coronabesmettingen van woensdag ligt hoger dan het wekelijkse gemiddelde. Dat staat op 736 besmettingen per dag. Maandag werden er 738 nieuwe gevallen gemeld en zondag 785. Zaterdag ging het nog om 819 nieuwe gevallen, het hoogste aantal besmettingen sinds 7 januari.

Helikopters

Het weer blijft een belangrijke rol spelen bij het transport van Amerikaanse helikopters naar de Rotterdamse Waalhaven. Woensdag landden nog eens vijf exemplaren vanuit Duitsland. Oorspronkelijk zouden 54 helikopters van het type Apache, Chinook en Blackhawk naar Rotterdam worden gevlogen om daar op een schip naar de Verenigde Staten te worden gezet. Uiteindelijk worden dat maar 34 exemplaren. Het merendeel, 22 stuks, vlogen dinsdag al naar Rotterdam. De laatste twaalf zouden woensdag komen. Of ze allemaal vandaag vliegen, hangt af van het weer.

Vondst

In het voormalige ING-kantoor in IJmuiden is een wel heel bijzondere vondst gedaan. Het kantoor moet weg en toen medewerkers het pand aan het leeghalen waren, ontdekten ze een verzameling van 500 'Vomar Voordeel Florijnen', oude spaarmunten van de supermarkt, ter waarde van 1.824 euro. De ING heeft het bedrag dat de oude munten hebben opgebracht gedoneerd aan de voedselbank in Velsen. "Heel speciaal", zegt Peter Nijman van de voedselbank. "De medewerkers kwamen in de kelder van het pand twee archiefkastjes tegen. Ze zaten op slot en ze wisten niet wat het was."

Wat gebeurde er op 18 Maart

Op 18 maart 1958 wordt het Atomium in Brussel voltooid. Het monument is te vinden in het Heizelpark en werd tijdens de Wereldtentoonstelling, die in 1958 in Brussel gehouden werd, onthuld. Vrijwel iedereen kent het monument. Minder bekend is wat de negen bollen, die ieder een doorsnee van achttien meter hebben, voorstellen. Architect André Waterkeyn heeft hiermee een elementair ijzerkristal willen uitbeelden. Dit kristal is maar liefst 150-miljard keer vergroot. Waterkeyn ontwierp het monument samen met de broers André en Jean Polak.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.