Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Het weer

Donderdagochtend neemt de bewolking toe en vanmiddag gaat het vanuit het zuidwesten enige tijd regenen. Met een middagtemperatuur van 12 graden is het zacht. De matige en aan zee vrij krachtige zuidoostenwind ruimt later in de middag naar het zuidwesten. Vanavond trekt de regen al snel weg en klaart het op. De nacht verloopt droog met brede opklaringen. De temperatuur gaat nog even flink omlaag en komt uit op 2 graden. Aan de grond kan het kwik lokaal mogelijk even onder het vriespunt komen met kans op lokale gladheid. De zuidwestenwind waait zwak tot matig en aan zee soms vrij krachtig.

Poortgebouw

Het 140-jaar oude Poortgebouw in Rotterdam-Zuid wordt eindelijk gerenoveerd. De restauratie van het rijksmonument begint op maandag 1 maart, zegt de verantwoordelijke wethouder Bas Kurvers. Het Poortgebouw over de Stieltjesstraat is al jaren in verval door achterstallig onderhoud. De gemeente Rotterdam greep in 2019 in en eiste dat de vier eigenaren het historische pand zouden restaureren. Toen renovatie uitbleef volgde vorig jaar een zogeheten 'besluit last onder dwangsom' wat neerkwam op onderhoud plegen of een boete betalen.

Botlekbrug

De Botlekbrug is woensdagavond getroffen geweest door een storing. Daardoor was er even geen weg- en scheepvaartverkeer mogelijk. Rond 23:00 uur was de storing verholpen. Het is de 165e storing van de Botlekbrug. Vanwege de storing mocht een kleine twee uur geen weg- en scheepvaartverkeer over én onder de brug door. Voor de Botlekbrug lag enige tijd een containerschip te wachten. Het containerschip was onder de Spijkenisserbrug gevaren en voer richting de Botlekbrug. De kapitein van het schip kon dus zijn reis weer vervolgen.

Smokkelauto's

In Rotterdam en omgeving rijden naar schatting honderden auto’s rond met geheime ruimtes. Die worden gebruikt om drugs, wapens en geld te verstoppen. De in beslag genomen auto’s worden vernietigd.
De verborgen ruimtes zijn soms zeer professioneel gemaakt. "Net als bij andere auto’s heb je instapmodellen, maar ook XL-versies", zegt officier van justitie Van Galen. "Ze zijn gestoffeerd, verlicht en voorzien van de nodige techniek." Woensdag boog de Rotterdamse rechter zich over twaalf geprepareerde auto’s.

Overgewicht bij kinderen

De term coronakilo’s is inmiddels bij veel mensen bekend. De kinderafdeling van het Franciscus Gasthuis ziet een toename van kinderen met overgewicht en obesitas. "Sommige kinderen hebben in een jaar tijd vijftien tot twintig kilo erbij gekregen", klinkt vanuit het Rotterdamse ziekenhuis. Imelda van der Velden is verpleegkundig specialist op de kinderafdeling en werkt met deze kinderen. Ze zegt dat er een relatie is tussen corona en overgewicht. “Ze zitten thuis, hebben minder sociale activiteiten en zitten heel veel.

dierencoronatest

Het klinkt als een vroege 1 april-grap of een nieuwe Disney-serie, maar toch is het gewoon de werkelijkheid. In de hoofdstad van Zuid-Korea kan je gratis met je viervoeter naar de dierenarts voor een coronatest. Als hij een natte neus heeft, tenminste. Zuid-Koreanen met snotterende honden of katten, kunnen hun huisdier in hoofdstad Seoul gratis laten testen. Een spaniël met koorts en een loopneus kwam vorige week als eerste aan de beurt, zeggen de lokale autoriteiten. Een dierenarts tilde het dier op zodat de test kon worden uitgevoerd.

Wateroverlast

Winkelcentrum De Vlinder in Emmen staat blank door problemen met de sprinklerinstallatie. Lange tijd gingen de sprinklers af, waardoor in het winkelcentrum een laag water kwam te staan. De brandweer is aanwezig om het probleem te verhelpen. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Drenthe is de oorzaak een gebroken sprinklerkop. Inmiddels is de stroom aan water gestopt, maar in ieder geval bij twee winkels is er sprake van waterschade. Het gaat om de Xenos en drogisterij Die Grenze. Volgens een aanwezige in de Xenos loopt het water langs de muren naar beneden en is het een chaos.

Wat gebeurde er op 18 februari

Jefferson Davis wordt op 18 februari 1861 geïnaugureerd als president van de Geconfedereerde Staten van Amerika, een statenbond van elf staten die zich van de Verenigde Staten afscheiden. Davis vestigt zich hierna in de hoofdstad van de Geconfedereerde Staten: Richmond. De president van de ‘afvallige staten’ stuurt aanvankelijk aan op het bijleggen van de geschillen, maar dit lukt niet erg. De Amerikaanse Burgeroorlog breekt uit en honderdduizenden verliezen het leven. De oorlog wordt uiteindelijk door het noorden (de Unie) gewonnen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.