Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2010

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Houtvlotten....ook in Krimpen

In het kader van de Week van de Geschiedenis houden Peter Hakkesteegt en Cees Loeve van de Historische Kring Krimpen aan den IJssel een lezing over houtvlotten. Tussen 900 en 1968 was dat de manier om hout te transporteren, ook over de Lek en IJssel. Waar kwam het hout vandaan en waar ging het heen? Lezing vrijdag 22 oktober, 10.00 uur in Bibliotheek Krimpen, De Tuyter, kaarten € 1,50 leden, niet-leden € 2,50. Verkrijgbaar bij de balie in de Bibliotheek of www.bibliotheekaandenijssel.nl.

Enge dieren in de Bieb

Op dinsdag 19 oktober van 9.30 tot 12.00 uur kunt u met uw kinderen, want het is herfstvakantie, van uw grootste angsten afkomen als het gaat om slangen en spinnen. De organisatie P(rettig) M(et) R(eptielen), die naast het geven van voorlichting ook een centrum voor de opvang van reptielen exploiteert, komt met meer dan 300 dieren naar de Bieb. Naast slangen, kikkers, vogelspinnen en zelfs kaaimannen, die u zelfs mag aanraken, is er een echte krokodil. Kaarten € 1,50 voor leden, niet-leden € 2,50 te koop bij de balie van de Bieb.

Onderzoek FIFA naar corruptie

Een Britse krant heeft bekend gemaakt, dat een Nigeriaans FIFA-lid bereid was zijn stem te verkopen voor 800.000 dollar, een lid uit Tahiti was duurder, hij vroeg 2,3 miljoen dollar. Via een undercoveroperatie, de journalisten deden zich voor als lobbyisten van Amerikaanse bedrijven, die de WK van 2018 naar de Verenigde Staten wilden hebben, liepen de FIFA-leden in de val. Op 2 december wordt bekend gemaakt welk land de WK mag organiseren. De USA hebben zich inmiddels teruggetrokken.

Expositie in De Tuyter

Vanaf vrijdag 22 oktober, 's avonds 20.00 uur is de opening, tot en met woensdag 1 december exposeert Samantha van der Wouden-Diedericks in De Tuyter. De tentoonstelling getiteld 'Dwindlings of the Mind' bestaat uit schilderijen en sculpturen, die een visuele bloemlezing van methaphorische Droomlandschappen vormen, een ode aan de lust en de liefde voor het leven.
De van oorsprong Zuidafrikaanse Samantha van der Wouden kent een uitgebreid oeuvre, gekenmerkt door de relatie van mens en natuur.

Nederlandse thuiszorg in Turkije

Turkse Nederlanders kunnen vanaf volgend jaar thuiszorg in Turkije krijgen op kosten van Nederland. De zorg wordt gefinancierd vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).
Verzekeraar Agis heeft met het Hengelose zorgbedrijf SPV vergaande afspraken gemaakt over de thuiszorg in Turkije.
Amita Ramnarain, die SPV runt, stelt dat iedereen die een officiële zorgindicatie heeft, recht heeft op thuiszorg gefinancierd via de AWBZ. Ramnarain stelt daarbij dat de thuiszorg in Spanje, Portugal en Suriname al mogelijk is.