Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Donderdag is het zonnig in het Rijnmondgebied met wat hoge sluierbewolking en wordt het warm. In de middag wordt het landinwaarts 21 graden. De zwakke wind komt uit richtingen tussen noord en oost. In de avond en nacht is het helder met alleen velden met hoge sluierbewolking. Het koelt af naar 7 graden en er staat een zwakke noordoostenwind.
Vrijdag schijnt de zon volop en blijft het droog. Er staat een matige en langs de kust matig tot vrij krachtige noordoostenwind. In de middag wordt het 18 graden.

Metro niet duurder

De prijsverhoging zou nodig zijn om de kwaliteit van het openbaar vervoer op peil te houden. Alleen de metro zou duurder worden. De abonnements-prijzen zouden niet omhoog gaan, maar juist de reiziger die op saldo reist moest meer gaan betalen. Een stijging van vijftien procent van de kilometerprijs. Het plan van de tariefsverhoging viel niet goed in de Rotterdamse gemeenteraad. Raadsleden van veel partijen vinden dat in een tijd waar een economische crisis zich aandient de prijzen van het openbaar vervoer niet omhoog moeten gaan.

Bumper de politiehond

De Rotterdamse politiehond Bumper gaat door als ster op sociale media. Dat heeft zijn vaste begeleider Stephan maandagavond bekendgemaakt. Bumper heeft zijn examens gehaald, maar kan beter ingezet worden als publiekslieveling, vindt de Eenheid Rotterdam.
Bumper en Stephan waren in Hilversum te gast bij Radio 1. Stephan zat achter de microfoon, Bumper aan zijn voeten, af en toe even opspringend om ook iets de ether in te ‘blaffen’. De uitzending werd live gestreamd via Instagram en Facebook. Honderden 'Bumperklevers' volgden het gesprek.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.

Aanhouding

De Marechaussee heeft woensdagmiddag in de haven van Hoek van Holland een 38-jarige Bulgaar aangehouden, die gezocht werd door de Franse autoriteiten. De man moet daar nog een gevangenisstraf van ruim een jaar uitzitten. De Bulgaar was in Frankrijk veroordeeld voor fraude. Door passagiersgegevens wist de Marechaussee dat de man op de veerboot vanuit Engeland zat. Toen hij in Hoek van Holland aan land kwam, kon hij direct worden opgepakt. De man zit vast en wordt overgedragen aan Frankrijk, meldt de Marechaussee.

Betrapt

Een groepje jongeren dat zaterdagavond bier zat te drinken bij een gebouw op de Flevolaan in Huizen, is op heterdaad betrapt. De jongeren hadden het afgaand op de foto's gezellig. Tal van bierflesjes stonden op tafel. Toen de agent de jongeren zag zitten, ging hij naar ze toe waarop de jongeren op de vlucht sloegen. Hierbij lieten ze hun jassen, huissleutels en fietsen achter. "Jullie kunnen je spulletjes op vertoon van een legitimatiebewijs komen ophalen aan bureau Naarden. ", schrijft de agent op Facebook.

Blauwalg

Paars. Zo ziet het water er in recreatieschap Geestmerambacht er op dit moment uit. Alsof er een flinke hoeveelheid chemicaliën in is gegooid. Gelukkig is dat niet het geval. Volgens locatiebeheerder Johan de Jong gaat het om blauwalg. "Het klinkt raar", begrijpt De Jong ook wel. Paarse blauwalg. "We weten nog niet precies waar de rode of paarse kleur van komt, of het bijvoorbeeld de invloed van ijzer is. Ik kan het nog nog niet zeggen." Blauwalg komt vaker voor in het Geestmerambacht, maar niet zo vroeg in het seizoen.

Wat gebeurde er op 16 april

Op 16 april 1889 wordt de Engelse acteur en komiek Charlie Chaplin geboren. Hij zal een van de beroemdste filmsterren ter wereld worden. Chaplin wordt wereldberoemd met zijn stomme films, films waarin niet gesproken werd. Enkele bekende films zijn The gold rush (1925), The circus (1928) en City lights (1931). Als de sprekende film zijn intrede doet, is Chaplin aanvankelijk terughoudend. In 1940 komt hij echter met de film The Great Dictator, waarin hij onder meer Adolf Hitler, in de film Adenoid Hynkel geheten, persifleert.