Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Aanrijding in Krimpen aan den IJssel

Bij een aanrijding tussen twee auto's in Krimpen aan den IJssel is zondagmorgen een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is met onbekende verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De auto's botsten op de kruising van de Burgemeester Aalberslaan met de Koekoeksstraat. De brandweer moest de inzittende van één van de auto's bevrijden, die auto kwam bij het ongeval op de zijkant terecht.Ook werd een traumahelikopter ingezet om het ambulancepersoneel te assisteren.


Illegale chocopasta verkocht

De politie heeft een persoon opgepakt voor de verkoop van een gestolen partij afgekeurde chocopasta en speculoospasta. Het broodbeleg werd via Facebook aangeboden met als verkooplocatie Dordrecht.
Iemand had de gestolen potten voor 75 cent per stuk aangeboden op Facebook. De verkoper meldde daarbij dat de potten geen etiketten bevatten door een fout in de fabriek. Een deel van de voorraad is teruggevonden.
Nog niet alle potten zijn terecht en de veiligheidswaarschuwing blijft van kracht.

Rotterdamse kinderen ontdekken de (bio-)boerderij

Koeien melken, grutto's kijken, verse melk proeven en pannenkoeken eten van extra romige melk. Rotterdamse kinderen konden zondagmiddag terecht op bio-boerderij Hoeve Ackerdijk in Schipluiden. Onder het mom De Stad Uit waren een aantal buitenactiviteiten georganiseerd op de boerderij. Speciaal voor kinderen die opgroeien in de Rotterdamse stadswijken en niet dagelijks veel van de natuur en het platteland zien.
Kinderen en hun ouders waren welkom bij boer Arie en zijn zoon Bas

Verkiezingen Hongarije

In Hongarije is de regeringspartij Fidesz van premier Orbán de winnaar van de verkiezingen. Bijna alle stemmen zijn geteld en het lijkt erop dat de partij bijna de helft van de kiezers heeft getrokken, 48,5 procent. Omgerekend naar parlementszetels haalt Fidesz met die uitslag 133 van de 199 zetels, een absolute meerderheid. Tweede is de extreem-rechtse partij Jobbik. Die haalde bijna 20 procent van de stemmen, wat zou neerkomen op 26 zetels. Daarna komt een alliantie van linkse partijen. Die kreeg 12 procent van de stemmen.

Slim

Videospelletjes spelen en fit worden gaat niet vaak samen. Sterker nog, meestal werkt het elkaar actief tegen. Maar nu heeft Jeremy Fielding, een vader van drie kinderen, op YouTube een video geüpload waarin hij de twee toch combineert. Fielding besloot een oude roeimachine te kopen en hem zo aan te passen met een soort dynamo. De dynamo is aangesloten op de Nintendo Wii, de spelcomputer van het gezin. Dat betekent dat er iemand actief moet zijn op de roeimachine als de kinderen willen gamen. En energie 'opsparen',