Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Christenen over de hele wereld vieren paasfeest

Christenen vieren zondag het paasfeest. In kerken over de hele wereld wordt met speciale feestdiensten stilgestaan bij de wederopstanding van Jezus. Volgens de bijbel stond Jezus drie dagen nadat hij op Golgotha was gekruisigd op uit de dood. Met zijn dood nam hij volgens christenen de schuld voor de zonden van de mensheid op zich. Paus Franciscus spreekt traditiegetrouw rond het middaguur zijn zegen uit vanaf het balkon van de Sint-Pieter, het zogenoemde Urbi et Orbi. Het Sint-Pietersplein is zoals gewoonlijk versierd met bloemen uit Nederland.

Oudste mens overleden

De 117-jarige Emma Morano is zaterdag overleden. Morano was de oudste mens op aarde en volgens officiële documenten de laatste mens die is geboren voor het jaar 1900.
De Italiaanse werd geboren op 29 november 1899. Sinds 13 mei 2016 was zij de oudste mens ter wereld. In totaal behaalde ze een leeftijd van 117 jaar en 137 dagen.
Volgens de krant The Telegraph was het geheim achter Morano’s lange levensduur haar dieet: ze at per dag drie eieren, waarvan twee rauw, en rauw gehakt.

Vrouw rijdt 40 op snelweg

Een 28-jarige vrouw uit Amsterdam is in de nacht van vrijdag op zaterdag in haar Lamborghini aangehouden op de snelweg A8 bij Zaandam. Ze reed ongeveer 40 kilometer per uur en had door slingeren al paar keer bijna de vangrail geraakt. Ook gingen de remlichten van de auto telkens aan en uit.
De politie, die was gewaarschuwd door een vrachtwagenchauffeur, gaf de vrouw een stopteken. Uit een blaastest bleek dat de vrouw te veel had gedronken. Ze is nu haar rijbewijs kwijt.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is?
Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's.
Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren?
En mee te draaien in een enthousiast team?
Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.