Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Tatoeage-inkt

Ongeveer een derde van de inkt die in Nederland gebruikt wordt voor tatoeages, bevat stoffen die kankerverwekkend kunnen zijn. Verschillende importeurs en leveranciers hebben daarvoor een waarschuwing of geldboete gekregen. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De NVWA onderzocht tussen 2008 en 2013 701 monsters van gekleurde tatoeage-inkt; daarvan bleken er 206 niet op orde. In een onderzoek vorig jaar naar 37 monsters van zwarte inkt bleek 41 procent niet aan de Nederlandse regels te voldoen.

'Winkelwagentje' in schappen'

Binnenkort kan in de XL-winkels van Albert Heijn een leasecontract voor auto's worden afgesloten. Dat maken Albert Heijn en leasemaatschappij LeasePlan bekend. Volgens een woordvoerder van LeasePlan gaat het om een actie die duurt van 27 april tot en met 3 mei, waarbij klanten van Albert Heijn een zogeheten private leasecontract kunnen afsluiten. Dat betekent dat ze vanaf 149 euro per maand een auto van het type Hyundai i10 en i20 kunnen leasen. Daarbij zijn de kosten voor onder meer schade, onderhoud en verzekeringen voor de leasemaatschappij.

Maatregelen Schipholtunnel

De Prorail-topman Pier Eringa heeft genoeg van de vele verstoringen in de Schipholtunnel. Door fouten bij werkzaamheden lag het treinverkeer de afgelopen dagen regelmatig urenlang stil. "De driehoek Amsterdam, Utrecht, Schiphol heb ik tot mijn topprioriteit gemaakt. Daar gaat veel te veel mis en dat moet binnen de kortste keren verbeteren", zegt Eringa.Ook in eigen kring ondervond Eringa hoe lastig de storingen zijn. "Mijn vrouw moet morgen naar Schiphol. Ze pakt de auto om geen risico te lopen dat ze haar vliegtuig niet haalt. Dat kan niet zo langer."

Lentefair op 17 en 18 april 1/2

Het is weer voorjaar in het streekmuseum dus ook dit jaar is er weer een gezellige lentefair! In alle gebouwen, schuren en op het erf zijn leuke kramen te vinden waar u van alles kunt proeven, ruiken, zien en kopen.
Kinderen kunnen zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur, tegen een kleine vergoeding, creatief aan de slag tijdens een knutselworkshop. En er kan altijd lekker worden buiten gespeeld op het erf met ouderwets speelgoed. Voor de lekkere trek zijn er poffertjes en schepijs te verkrijgen.


Lentefair op 17 en 18 april 2/2

Uiteraard kunt u ook genieten van de vaste collectie van het museum en tevens kunt u een kijkje nemen bij de nieuwe tentoonstelling ‘Eenheid in Verscheidenheid’ over de 12 bijzondere plaatsen in de Krimpenerwaard. Dus een leuk dagje uit voor het hele gezin. Toegang is vrij! U bent van harte welkom!
De Lentefair is open op vrijdag 17 april 2015 van 13.00-17.00 uur en op zaterdag 18 april 2015 van 10.00-16.00 uur in Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 te Krimpen aan den IJssel.


cao rijksambtenaren

De onderhandelingen over een cao voor rijksambtenaren heeft nog niet voor witte rook gezorgd. Dat meldt FNV Overheid na afloop van de gesprekken. Vrijdag volgt een tweede ronde. "De eisen liggen op tafel", zo bestempelt de woordvoerder van de vakbond de bijeenkomst. Volgens hem is onder meer gesproken over de uitkomst van het kort geding over de loonstijging van 0,8 procent. De bonden zetten bij de onderhandelingen in op drie punten: een compensatie voor vier jaar nullijn, loonsverhoging van 3 procent over 2015 en afspraken over werkzekerheid.

'Verkeerslessen geven'

Ouders moeten met hun kinderen de straat op om daar de verkeersregels te oefenen. Kinderen worden dan zekerder in het verkeer. Dat stelt Veilig Verkeer Nederland (VVN) n.a.v. een onderzoek waaruit blijkt dat 30 procent van de kinderen soms angstig is in het verkeer. Uit het onderzoek komt naar voren dat ouders zelf niet altijd het goede voorbeeld geven. "Ruim een vijfde van de ouders met kinderen van 7 tot en met 12 jaar houdt zich niet altijd aan de verkeersregels, terwijl 85 procent zich wel als de hoofdverantwoordelijke voor de verkeersopvoeding ziet", aldus VVN.