Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2012

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Proces tegen Breivik begonnen

In Oslo is het proces begonnen tegen Anders Breivik. Hij staat terecht voor de aanslag in Oslo en de schietpartij op het eiland Utoya vorig jaar juli, waarbij 77 mensen om het leven kwamen. Bij het binnengaan van de rechtszaal en het afdoen van de handboeien maakte Breivik een extreem-rechts gebaar met een gebalde vuist. Hij kreeg al vrij snel het woord en maakte duidelijk dat hij de rechtbank niet erkent. Hij vindt dat de rechters aangesteld zijn door politieke partijen die zijn beinvloed door multiculturalisme.

Prinselijk paar koopt villa

Prins Willem-Alexander en prinses Maxima hebben een luxe villa in Griekenland gekocht. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft het bericht bevestigd. Het gaat om een villa met uitzicht op de zee in Kranidi. De Rijksvoorlichtingsdienst wil verder geen commentaar geven omdat het om een prive-aangelegenheid gaat en omdat het openbaar belang niet in het geding is. Premier Rutte is volledig op de hoogte van de aankoop, zegt de RVD. Volgens krantenberichten heeft het huis een zwembad, een privehaven en een eigen strand.

Kleine bouwlocaties onder de loep

Kleine bouwlocaties kunnen de komende drie weken extra controles verwachten door inspecteurs van het ministerie van Sociale Zaken. Bij kleine bouwprojecten gebeuren relatief vaak kleine ongelukken. De inspectie let vooral op het gebruik van ladders en steigers. Jaarlijks komen op bouwterreinen vijf mensen om door een val. Tientallen houden er blijvend letsel aan over. Volgens de inspectie wordt vooral bij kleine bouwprojecten en korte klussen vaak slordig omgesprongen met de regels. Ladders zijn vaak te kort en rolsteigers instabiel.

Bezuinigingsplannen GroenLinks

Duurzaamheid staat centraal in het alternatieve bezuinigingsprogramma van GroenLinks. Partijleider Sap noemt het stuk, dat een alternatief biedt voor de bezuinigingen waarover de coalitie praat, een "duurzame doorbraakagenda". Sap wil kolen, kerosine, olie en diesel extra belasten en stoppen met de aanleg van wegen. Het geld dat daarmee wordt verdiend zou moeten worden besteed aan de verlaging van de belasting op werk. Deze plannen zouden de schatkist in 2015 twaalf miljard euro opleveren.

Opsporing bijstandsfraude

De gemeente Krimpen aan den IJssel zet extra in op de opsporing van bijstandsfraude. De extra inzet van een speciaal rechercheur moet ervoor zorgen dat het geld dat wordt uitgegeven aan bijstandsuitkeringen terecht komt bij de mensen die het nodig hebben. In Krimpen krijgen op dit moment 320 mensen een bijstandsuitkering. Helaas wordt ook er ook misbruik van gemaakt. Om te zorgen dat het geld terecht komt bij de mensen die er recht op hebben wordt de onderzoekscapaciteit van rechercheurs uitgebreid.