Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2011

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

AVRO en VPRO overwegen fusie

Het schijnt, dat er oriënterende besprekingen zijn tussen de AVRO en de VPRO om tot een eventuele fusie te komen. Een woordvoerster van de VPRO meldde, dat de omroep bij voorkeur zelfstandig zou willen blijven, maar als dat betekende, dat er fors zou moeten worden ingeleverd, dan is men bereid naar andere scenario's te kijken.

Volgens de VPRO is de AVRO een omroep met twee gezichten, enerzijds amusement, anderzijds kunst en cultuur, in dat laatste kan de VPRO zich vinden.

Smelten ijs Noorpool beter voor ons

Het is voor Nederland gunstiger als het ijs op de Noordpool smelt, dan als dat op de Zuidpool verdwijnt. Uit onderzoek van het KNMI, de TU Delft en de universiteit van Utrecht blijkt, dat het smelten van het ijs van de Noordpool de Noordzee 40 centimeter doet stijgen, terwijl het smelten van het Zuidpoolijs een stijging geeft van 120 centimeter. Het verschil komt onder meer doordat de aardkorst gedurende de laatste ijstijd hier en daar is ingedeukt. Voorts stijgt het water meer door bepaalde oceaanstromingen.

Meldpunt zoekt vrijwilligers

Meldpunt Krimpen organiseert op locaties in Krimpen a/d IJssel een buurtrestaurant. Gasten kunnen hier gezamenlijk een maaltijd gebruiken. Deze maaltijden worden bij woonzorgcentrum Tiendhove opgehaald en vervoerd naar de locatie waar het buurtrestaurant plaats vindt. Hiervoor wordt gezocht naat minstens twee vrijwilligers. Het vervoer gebeurt met eigen vervoer tegen vergoeding. U mag dan zelf ook mee-eten. Tijden en dagen in overleg. Info bij Henny Timmermans 593434 of mail htimmermans@meldpunt-ck.nl