Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2018

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Jer Ponsen geëerd 1/2

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente Krimpen aan den IJssel heeft het gemeentebestuur de heer Jer Ponsen in het zonnetje gezet. Hij ontving de Guldemondtoorkonde en werd vooral geroemd om al zijn werk voor allerlei instanties in Krimpen aan den IJssel. Zo kennen wij, van de Kabelkrant, hem als voorzitter van de LOK. Maar ook leidde hij de oranjevereniging, was 28 jaar raadslid voor de VVD, was hoofdingeland van het Hoogheemraadschap van de Krimpenerwaard en als je naar de Kerstnachtdienst in de IJsseldijkkerk ging, stond Jer daar na afloop chocolademelk te schenken.

Jer Ponsen geëerd 2/2

Kortom Jer was overal te vinden waar men hulp nodig had. We kunnen spreken van een bekende Krimpenaar, die zich jarenlang voor eenieder heeft ingezet. Vermeld moet natuurlijk worden, dat een deel van de eer zijn vrouw Yvonne toekomt, zij moet al heel wat avonden alleen gezeten hebben. Jer heeft vele functies wegens ziekte neer moeten leggen, maar leeft nog steeds met allen in Krimpen mee. En als U zondags de kabelkrant leest, die wordt nog steeds door Jer gemaakt! Ook op zaterdag ontfermt hij zich over het Nederlandse nieuws. Uiteraard behalve deze twee bladzijden.

Ophokken katten in Kapelle

Het plan van de gemeenteraadsfractie SGP in Kapelle om loslopende katten in de gemeente te verbieden, wekt enorme woede in de Zeeuwse gemeente. Dit losloopverbod staat in het nog te presenteren SGP-verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad in maart. Volgens de lijsttrekker, Marco Kleppe, is het geen grap. Volgens hem hoorde hij van burgers de afgelopen jaren, dat katten die overal en nergens poepen één van de ergernissen zijn van de mensen die in Kapelle wonen. Vraag: wordt een loslopende kat opgesloten door de gemeente, of erger, afgemaakt?

Medewerkers tuincentrum vinden schorpioen

Medewerkers van Tuincentrum Osdorp in Amsterdam hebben donderdagavond een schorpioen gevonden.
Het dier bleek te zijn meegereisd uit het buitenland met een bestelling gedroogde kurk. Het gaat om een Europese schorpioen, die veelal in het zuiden van Europa leeft. Het dier wordt zo nu en dan aangetroffen rond het Nederlandse grensgebied. De steek van de schorpioen is niet giftig, maar wel pijnlijk. De dierenambulance gebeld heeft het naar de Reptielenopvang in Zwanenburg.

Knegt rijdt goed EK-toernooi

Sjinkie Knegt is overtuigend begonnen aan de Europese kampioenschappen shorttrack. De Fries bereikte op zowel de 500, 1000 als 1500 meter de volgende ronde. Knegt, die geen last meer heeft van de liesblessure die hij vorige week bij de NK in Thialf opliep, eindigde in elke heat als eerste. De kwartfinales (500 en 1000 meter) en halve finales (1500 meter) staan vandaag, zaterdag op het programma. Ook de overige Nederlandes deelnemers, zowel mannen als vrouwen, deden het niet slecht.
Uitzending shorttrack, zaterdag 13 januari, 13.10 uur NPO1.

Duitse wilde wolf duikt op in Vlaanderen

Een Duitse wolf, uitgerust met een halsbandzender, is opgedoken in Vlaanderen. Het dier was rond Kerstmis eerst de Duits-Nederlandse grens overgestoken vanuit de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern en liep vervolgens vanuit Noord-Nederland helemaal naar de Belgisch-Nederlandse grens. Het dier passeerde de grens met Belgisch Limburg op 2 januari, zo meldt de Belgische natuurvereniging Landschap vzw zaterdag.De afgelopen dagen verbleef de wolf in Leopoldsburg. Het dier heeft ruim 500 kilometer afgelegd in tien dagen tijd.

Nigel Farage gekort

Het Europees Parlement houdt per direct de helft van het maandsalaris, 8.484 euro, van de Britse Brexit-voorvechter Nigel Farage in. De voormalige leider van de anti-EU-partij Ukip heeft 40.000 euro ontvangen voor een Europees parlementair assistent die in werkelijkheid voor het nationale bureau van Ukip in Groot-Brittannië werkt. Farage ontkent de beschuldiging dat hij met Europees belastinggeld heeft gesjoemeld. Volgens een woordvoerder van het parlement kan hij op geen enkele manier aantonen dat Adams voor Farage EU-werk heeft gedaan. Farage betaalt de vordering niet terug. Dus deze parlementaire actie.

Elizabeth spreekt over kroning

Zondagavond om 9.00 uur is er op de BBC1 een programma Coronation te zien. Hierin treedt koningin Elizabeth II aan. Zij spreekt o.a. over de kroonjuwelen en met name over de kroon waarmee ze gekroond werd bij haar kroning in 1953. Deze is indertijd vervaardigd voor de kroning van haar vader, George VI. Hij bevat 2868 diamanten, 17 saffieren, 11 smaragden, honderden parels en de beroemde robijn die toebehoorde aan kroonprins Edward, the Black Prince, in de veertiend eeuw. Eerder deed Elizabeth een tv-optreden in 1992, toen ze de reputatie van haar huis, geplaagd door talrijke echtscheidingen trachtte te herstellen.

Trump schiet weer uit de bocht

Mijn protestantse vader raadde mij als kind aan te bidden "Heer, zet een wacht voor mijne lippen", ik had toen nog weleens de neiging iets zonder nadenken eruit te flappen. Donald Trumps vader heeft zijn zoon kennelijk die raad niet gegeven en mocht dat wel het geval zijn, dan heeft Donald zich er niets van aan getrokken.
Dus deed de president van de VS uitspraken over 'shithole countries' en haalde zo de woede van de wereld op zijn hals. Ook in eigen land dreunen zijn uitspraken na, waardoor een akkoord over nieuwe immigratiewetgeving verder weg lijkt dan ooit.

Afrikaanse leiders reageren woedend

In Afrika viel de opmerkig van de Amerikaanse president volkomen verkeerd. De regering van Botswana noemde de uitlatingen 'onverantwoord, verwerpelijk en racistisch', en riep de ambassadeur van de VS gisteren op het matje om te vragen of Botswana ook tot de 'shitholes' wordt gerekend. De Zuid-Afrikaanse regeringspartij noemde de uitspraak 'enorm beledigend' en wees erop dat er miljoenen Amerikanen geen werk of toegang tot gezondheidszorg hebben. Tijdens zijn eerste jaar als president heeft Trump tot dusverre een karige indruk gemaakt in Afrika.

Aanslagen op kerken in Chili

Vier kerken in de Chileense hoofdstad Santiago zijn vrijdag bestookt met brandbommen. De schade bleef beperkt tot roetvlekken. De aanslagen houden verband met het bezoek van paus Franciscus aan Chili komende week. Dat blijkt uit pamfletten die bij de kerken zijn achtergelaten. "Paus Franciscus, de volgende bom zit in jouw soutane", stond in ëén van de brieven. De Chileense presidente Michelle Bachelet veroordeelde de aanslagen: Ïn een democratie mag iedereen zijn mening uiten, zolang dat op een vreedzame manier gebeurt." Bachelet noch de politie weten in welke hoek ze de daders moeten zoeken.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.