Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

De bewolking lost woensdag snel op waarna de zon uitgebreid te zien is. Het wordt opnieuw tropisch heet met maxima van 30 tot 36 graden. In de loop van de dag begint de bewolking weer toe te nemen en ontstaan vooral in het zuiden enkele stevige onweersbuien met kans op hagel, windstoten en veel regen. In de avond trekken de buien verder noordwaarts, maar tegelijkertijd lossen ze ook op.
Donderdag ontstaan opnieuw regen- en onweersbuien, waarna de ergste hitte uit ons land wordt verdreven.

Russisch vaccin zo niet toegelaten

Het vaccin tegen corona waarop Rusland een patent heeft verworven, zal niet zomaar op de Nederlandse markt worden toegelaten. Daarvoor is het veel te weinig getest, zegt Anke Huckriede, hoogleraar vaccinologie in Groningen. De Russische nieuwszender Sputnik meldde het patent dinsdag en het bericht werd door media in de hele wereld overgenomen. Vanaf 18 juni zijn er proeven gedaan met 38 mensen die volgens de Russische berichtgeving allemaal immuun zijn geworden. Maar volgens Huckriede moet een dergelijk middel op wel 10.000 mensen zijn getest.

De geschiedenis van 12 augustus

1981: lancering van de pc
IBM lanceert de personal computer, de pc. De huis- en kantoorcomputer heeft een geheugen van 16 kB.
2000: ramp aan boord van de Koersk
Door een fataal ongeluk aan boord van de Koersk, een Russische atoomonderzeeër, komen alle 118 opvarenden om het leven.
2013: prins Friso overlijdt. Prins Johan Friso, de 2de zoon van prinses Beatrix en prins Claus, overlijdt in Den Haag. De prins lag sinds februari 2012 in coma als gevolg van zuurstofgebrek na een ski-ongeluk in het Oostenrijkse Lech.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.