Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2021

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Zalmhaventoren

Het is weliswaar een kleinduimpje in vergelijking met z'n buitenlandse evenbeelden. Maar de Zalmhaventoren mag zich nu echt de hoogste woontoren van Nederland noemen. Deze week bereikt het bouwwerk in het centrum van Rotterdam de eindhoogte van 215 meter. Als de nieuwe toren volgend jaar helemaal klaar is, telt het gebouw ruim 60 verdiepingen met voornamelijk woningen. Ook is er ruimte voor kantoren, een restaurant, een daktuin, parkeergarage en een fitnesscentrum. Met 215 meter is de Zalmhaventoren een stuk hoger dan de Maastoren.

Grote Kleine Treinencompetitie

Marc Rijkhals en John Clayton uit Papendrecht doen mee aan het programma de Grote Kleine Treinencompetitie. De liefhebbers strijden met hun team op televisie voor de titel van beste modeltreinbouwer van Nederland. De mannen vormen een team met nog drie andere modeltreinliefhebbers. Marc, die tijdens de opnames de rol van teamcaptain op zich nam, kijkt er enthousiast op terug. "Het was fantastisch. Een once in a lifetime experience zou ik bijna zeggen. Echt een geweldig avontuur."

MS Rotterdam

Het allernieuwste cruiseschip van de HAL vaart donderdag voor de eerste keer de Rotterdamse haven binnen. De MS Rotterdam is al in de buurt en dobbert nu zo'n zes kilometer voor de kust van Scheveningen.
Donderdag rond 08:00 uur vaart het schip voorbij Hoek van Holland en rond 10:00 uur meert het aan bij de Wilhelminakade. "Ik hoop dat ik iedereen uit Rotterdam langs de kant zie staan", zegt kapitein Werner Timmers maandagochtend op Radio Rijnmond. Hij gloeit van trots. "Het is een onbeschrijflijke eer om kapitein van dit schip te zijn."

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur in onze regio 327 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Dat zijn er een stuk meer dan zondag, toen er 207 nieuwe besmettingen werden gemeld. Zaterdag ging het om 272 besmettingen en op vrijdag om 391 besmettingen.
Het zevendaagse gemiddelde stijgt van 251 besmettingen naar 275 besmettingen. Bij het RIVM zijn de afgelopen 24 uur geen overleden regiogenoten gemeld. Wel zijn opnieuw twee personen uit de regio opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een inwoner van de Hoeksche Waard en een Rotterdammer.

Armoedebestrijding

“Armoedebestrijding heeft wereldwijde urgentie, ook in de Krimpenerwaard leven inwoners met armoede, schulden en urgente noden”, weet SUN-voorzitter Marry Holst. “Omdat er steeds minder of niet direct bereikbare voorzieningen zijn bij de overheid, dreigen deze mensen tussen wal en schip terecht te komen. Een gift van een noodhulpbureau kan op zo’n moment uitkomst bieden, als het urgent is zelfs binnen 24 uur. Stichting Urgente Noden Krimpenerwaard kan directe financiële steun bieden, daar waar geen andere (tijdige) voorzieningen mogelijk zijn.”

Gedenkplaat

Nico Holdermans uit Ouderkerk aan den IJssel is op zoek naar nabestaanden van oorlogsslachtoffers uit zijn dorp. Nico is één van de initiatiefnemers voor een gedenkplaat met de namen van negen oorlogsslachtoffers op het oorlogsmonument bij De Maenstand. Het gaat om Bertus van Hoevelaken, Hendrik de Hoop, Arie Houweling, Marinus Oosterom, Bastiaan Pols, Gerrit Wouter Slappendel, Teunis Stouthart, Arie van Vliet en Pieter Vonk Noordegraaf. Van deze slachtoffers zijn niet alle nabestaanden en hun adresgegevens bekend. De gedenkplaat wordt op 8 november onthuld.

Wat gebeurde er op 12 oktober

Op 12 oktober 1956 wordt politica Marga Klompé minister van Maatschappelijk Werk in het kabinet Willem Drees III. Ze is daarmee de eerste vrouwelijke minister in Nederland. Margaretha Albertina Maria Klompé wordt op 16 augustus 1912 geboren in Arnhem. Haar vader runt een postpapierbedrijf. Klompé studeert van 1929 tot 1937 scheikunde en vervolgens tot 1942 natuurkunde. Hierna begint ze aan een opleiding medicijnen, maar die rondt ze niet af omdat de universiteit gesloten wordt. Nederland bevindt zich dan midden in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens die oorlog is Marga Klompé actief in het verzet als koerierster.