Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2020

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Herstel haven

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil samen met de haven van Rotterdam kijken hoe Nederland Libanon kan helpen bij het herstel van de haven van Beiroet. Die haven is de motor van de Libanese economie, maar werd dinsdag door een enorme explosie verwoest. We kijken samen met de haven van Rotterdam hoe we door middel van de Wereldbank kunnen helpen, bij het bergen binnen de haven, zodat schepen met bijvoorbeeld voedsel weer kunnen aanleggen, maar ook bij de wederopbouw van de haven zelf", zei minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking tegen de NOS.

Warmte

De koelinstallatie en het ventilatiesysteem van twee locaties van Humanitas in Rotterdam-Carnisse en Barendrecht zijn zondagmiddag ruim twee uur uitgevallen. Meerdere bewoners van de gesloten afdeling voor dementerende mensen aan de Carnissedreef werden onwel door de hitte. Bewoners in beide tehuizen zijn geholpen door ambulancepersoneel. Drie bewoners met corona worden naar een andere locatie gebracht. De brandweer is ingeschakeld om het gebouw te koelen door het dak nat te spuiten. Na twee uur werd de oorzaak van het defect gevonden.

Fuikfeest

De politie heeft zaterdagavond een feest van zo'n 350 jongeren beëindigd op de Nieuwe Merwede bij Dordrecht. Het illegale 'fuikfeest' vond plaats op meerdere bootjes en schepen. De kern van het feest was op drie naast elkaar liggende binnenvaartschepen. Volgens de politie waren ruim vijftig pleziervaartuigen en zo'n 25 waterscooters naar de plek gekomen. Daarbij werd volgens de politie geen anderhalve meter afstand gehouden en ook was het gevaarlijk voor het andere scheepvaartverkeer.

Wespen

Een bewoner van de Aztekenstraat in Purmerend Weidevenne heeft een heet ochtendje achter de rug. Hij probeerde eigenhandig een wespennest weg te branden, maar was er niet van uitgegaan dat de spouwmuur vlam zou vatten. De brand woedde in het open gedeelte van de spouwmuur, zo laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio weten. Voor wespen is dat een plek waar ze zich graag nestelen. Volgens de Veiligheidsregio is het bij een kleine brand gebleven. Zowel het vuur als de rook bleef in de spouwmuur, waardoor de brand goed te blussen was.

Dief versus nudist

Een populaire badplaats in de buurt van Berlijn leek afgelopen woensdag even in een krankzinnige tekenfilm te zijn veranderd. Een naakte badgast zette alles op alles om een wild everzwijn te achterhalen. De reden: het beest had samen met twee kleintjes een tas met daarin zijn laptop gestolen. Het opzienbarende voorval deed zich woensdag voor bij de Teufelssee, een gletsermeertje in het Grunewald bij Berlijn, waar naaktrecreatie nog gewoon is toegestaan. Dat is ook wat de man op de foto gedaan lijkt te hebben, toen hij onverwacht bezoek kreeg.

Foute inschatting

Een boer in het Zuid-Amerikaanse Bolivia vond tijdens een ritje op zijn motor een kat langs de weg. Tenminste, dat dacht hij. Het bleek namelijk geen kat, maar een poema te zijn! De poema heeft een paar dagen bij de boer thuis gewoond. Toen het dier zich apart ging gedragen, begon de boer te twijfelen. Pas toen hij de gevonden 'kat' ging vergelijken met foto's van poema's, had hij door wat er aan de hand was. Hij belde de dierenbescherming en zij kwamen de poema ophalen. Zij gaan nu voor het dier zorgen tot ze aangesterkt is. Daarna kan ze vrijgelaten worden in het wild.

Wat gebeurde er op 10 augustus

Op 10 augustus 1653 overlijdt de zeeheld Maarten Tromp tijdens de Slag bij Ter Heijde. Tromp was onder meer officier en later luitenant-admiraal in de Nederlandse marine. Al op zijn negende maakte hij zijn eerste zeereis. In 1637 kreeg hij het opperbevel van de zeemacht en hij maakte toen snel naam, met name door de overwinning bij Duins in 1639 waarbij hij een Spaanse vloot vernietigde. Tromp boekte zijn grootste overwinning in de strijd tegen de Engelsen tijdens de Slag bij Sungels (ook wel: Battle of Dungeness) op 9 december 1652.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.