Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2019

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Krimpense Pluim uitgereikt aan judoka

Op vrijdag 9 augustus heeft Arjan Neeleman, wethouder Sport, een Krimpense Pluim uitgereikt aan judoka Yael van Heemst. De Krimpense judoka krijgt deze onderscheiding vanwege haar prestaties op de judomat. De 17-jarige Yael van Heemst is in maart in Den Haag bij de dames in haar gewichtsklasse tot 70 kilogram Nederlands Kampioen geworden. In dezelfde week heeft zij in Almere tijdens het Nederlands Kampioenschap in de leeftijdscategorie tot 21 jaar de bronzen medaille gewonnen. De judoka is geselecteerd voor het Wereld Kampioenschap in Kazachstan in september.(zie foto)

Boete voor arts die geen arts bleek

Een vrouw die drie jaar lang als arts werkte maar niet was afgestudeerd, heeft een boete gekregen. De zorginstelling in Limburg waar ze werkte had haar ook al ontslagen toen ze door de mand viel. De vrouw werkte met gehandicapten in de instelling Daelzicht in Heel (Limburg). Na een tip van de Erasmus Universiteit, waar ze had gestudeerd, deed Daelzicht onderzoek en bleek dat ze had gelogen.
De papieren die ze bij de sollicitatie had laten zien waren vals. Het OM vervolgt de vrouw niet, omdat ze geen medische misstappen heeft begaan. Inmiddels is ze wel afgestudeerd.

Nog geen oorzaak storing Schiphol

Schiphol weet ook dit keer niet wat de oorzaak was van de storing in het brandstofsysteem, gisteravond. Ook is onduidelijk of het mankement iets te maken heeft met de grotere problemen van vorige maand, toen zo'n 180 vluchten moesten worden geschrapt. Schiphol noemt het vervelend dat het weer is gebeurd. Bijkomend probleem was dat er gisteren onweer hing boven Schiphol waardoor er ook later even niet kon worden getankt.
Uiteindelijk moesten tien vluchten worden geannuleerd.

Automobilist met fles cognac aan de mond

De politie in Rotterdam-Delfshaven heeft zaterdagochtend vroeg een man opgepakt, die een eenzijdig ongeval had veroorzaakt op de Mathenesserbrug. Hij nam, samen met een inzittende, de benen toen hij een politieauto zag aankomen.De twee verscholen zich achter een muurtje bij de Aelbrechtskade voor de politie. Door middel van cameratoezicht en getuigen kon worden vastgesteld wie van de twee gereden had. De reden van hun vlucht werd vervolgens snel duidelijk: De politie trof de bestuurder aan met een fles cognac aan zijn mond.

Hoge verwachtingen nieuwe polder

Negentien kilometer aan nieuwe wandel- en fietspaden, 4,5 kilometer aan ruiterpad en een berging voor overtollig regenwater. Na 17 jaar gesteggel met vergunningen, rechtszaken en financiën is het agrarische gebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leischendam-Voorburg op een haar na veranderd in een natuur- en recreatiegebied.
In 'leisure stad' Zoetermeer kunnen ze niet wachten tot de Nieuwe Driemanspolder, waarmee een bedrag van bijna 80 miljoen euro is gemoeid, eind 2020 helemaal klaar is.

Dreigende taal van milieuclub

De milieuactivistische club MOB dreigt premier Rutte in een persoonlijke brief met 'oorlog'. Als het kabinet niet alsnog de natuur beter beschermt, "dan zullen wij dat interpreteren als een oorlogsverklaring", aldus het epistel dat is bezorgd in het Torentje. Voorzitter Johan Vollenbroek eist dat Rutte de Nederlandse stikstofuitstoot danig verlaagt. Zo niet, dan opent de MOB een nieuw juridisch front tegen 'een groot aantal vergunningen' voor wegenaanleg, woningbouw en landbouw.

Prijs appel en peer eindelijk omhoog

Appels- en perentelers zijn opgelucht dat de oogst in Europa fors minder is dan in recordjaar 2018. Zij hopen hierdoor een hogere prijs te kunnen krijgen voor hun fruit. De kans is klein dat de consument ook ineens veel meer moet gaan betalen voor een appel of peer. De Europese perenoogst komt dit jaar uit op 2,05 miljoen ton, 13,9% minder dan in recordjaar 2018. De appeloogst is met 10,56 miljoen ton zelfs een vijfde lager dan vorig jaar. "Die lagere oogst is geen verrassing, want vorig jaar was een absoluut oogstrecord", zegt Gerard van den Anker van de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Pannenkoek is geen koek

Pannenkoeken zijn geen koek, oordeelde een Rotterdamse rechter. De zaak diende tussen het bedrijfstakpensioenfonds Zoetwaren en een producent van poffertjes en pannenkoeken. De pannenkoekenbakker had voor zijn werknemers een pensioenregeling bij Aegon. Volgens het pensioenfonds Zoetwaren moesten de personeelsleden echter verplicht deelnemen aan deze regeling. Cruciaal was of hun product gold als koek. De rechter zag een lange reeks van verschillen. De pannenkoekenbakkers houden hun regeling.

Revalidatie Wiegel 'stapje voor stapje'

Het gaat stukje bij beetje beter met Hans Wiegel. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, laat hij via zijn secretaresse weten, en gaat in een Fries revalidatiecentrum focussen op verder herstel. De VVD-prominent werd vorige week donderdag thuis getroffen door een lichte herseninfarct en kwam daarbij ten val. Volgens zijn naasten is Wiegel 'goed aanspreekbaar', maar kan hij soms een woord niet goed vinden. Zijn revalidatie gaat 'stapje voor stapje'. Verwacht wordt dat zijn herstel 'nog wel geruime tijd' gaat duren.

Flower Power

Vandaag, zaterdag, zou het bloemencorso vanaf Rijnsburg , via Katwijk naar Noordwijk trekken. Elk jaar komen ruim 350.000 mensen af op dit bijzondere corso, dat al sinds 1946 wordt gehouden. Thema dit jaar is 'beroepen'. Welke beroepsgroepen in het zonnetje worden gezet, is een verrassing. Zondag zijn alle praalwagens op de boulevard van Noordwijk te bewonderen.
Zojuist bereikt ons het bericht dat de praalwagens zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur te bewonderen zijn in de Bloemenveiling Royal Flora Holland Rijnsburg. Dit in verband met het stormachtige weer.

Wat te doen in Streekmuseum

Elke donderdag is er ofwel een knutselactiviteit voor kinderen van 4 - 12 jaar, ofwel een kinderrondleiding. Beiden starten om 14.30 uur. Kinderen kunnen ook spelen op her erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen € 2,50. Knutselen is op de donderdagen: 22 augustus om 14.30 uur. Kinderrondleidingen zijn op de donderdagen: 15 augustus om 14.30 uur. Het museum is geopend van 14.00 - 17.00 uur.

Vier je vakantie met Synerkri

Boogschieten, waterfun, vakantiebios, creatieve -, techniek-, wetenschappelijke en natuuractiviteiten zijn allemaal onderdeel van het zomerprogramma van Synerkri! Voor veel activiteiten is een Synerkri lidmaatschap nodig. Activiteiten waarbij dat niet nodig is, zijn Synerkri on Tour, Vakantiebios en het driedaagse evenement Vakantiedorp in de laatste week van de zomervakantie. Informatie over lid worden en over de activiteiten is terug te vinden op de website: www.synerkri.nl

Ei van Columbus

Skipper en Ping worden eindelijk vaders! De twee mannetjespinguïn die in de Zoo Berlin wonen, hebben een ei geadopteerd. Dat Skipper en Ping broedinstinct hebben, was al een tijdje duidelijk. De pinguïns hebben in het verleden stenen en een dode vis proberen uit te broeden. Dus toen een vrouwtjespinguïn haar ei in steek liet, wisten de medewerkers van de dierentuin meteen twee goede surrogaatouders. "We hoefden het ei alleen maar voor de heren neer te leggen. Hij wist meteen wat hij moest doen", vertelt de verzorger. Skipper en Ping zijn begin september uitgerekend.

Harige bewoner Downing Street 1/2

De kogel is door de kerk: Downing Street 10 heeft nóg een nieuwe bewoner gekregen. Na de nieuwe premier Boris Johnson en zijn vriendin Carrie Symonds heeft ook een hond zijn intrek genomen in de ambtswoning van de minister-president. Johnson organiseerde afgelopen week een tweede referendum voor zijn stafleden over de vraag of er een hond moet komen in 'Number 10'. Net zoals het eerste referendum eind juli bleek een overgrote meerderheid vóór een harige 'collega'. Slechts drie stafleden stemden volgens The Daily Mirror tegen.

Harige bewoner Downing Street 2/2

Johnson deed meteen boter bij de vis, want nog op de dag van de stemming betrok de hond van zijn minister van Financiën Downing Street.
Zoals de bron van de Mirror ietwat vilein opmerkte: "Strikt gesproken heeft hij zich dus aan zijn belofte gehouden. Onder Theresa May zouden we nog aan het overleggen zijn."
Echt democratisch is het besluit niet: Kat Larry, bewoner van Downing Street 10, en officieel in dienst als muizenvanger, is niet geraadpleegd; de beslissing is over zijn rug genomen.

Straalbezopen

Heeft u zin in een glaasje wodka met een stralende afdronk? Dan is het nieuwe merk Atomik wellicht iets voor u. Deze wodka is gemaakt van het graan dat verbouwd is in het gebied rond Tsjernobyl. Ook het water waarmee de sterke drank is gestookt, komt uit de zogenaamde 'exclusion zone', het gebied dat nog steeds radioactief is als gevolg van de ramp met de kerncentrale in 1986.

De wodka bevat overigens nul straling. Die is volgens de makers verdwenen als gevolg van het destillatieproces.

Plasticprobleem Ivoorkust ook oplossing

Behalve dat Ivoorkust omkomt in plastic afval, gaan meer dan een miljoen kinderen niet naar school en vieren ziektes als malaria hoogtij. Een nieuwe fabriek die plastic afval omtovert tot een soort grote Legostenen om daarvan scholen te bouwen, de eerste in Afrika, moet uitkomst bieden. De stenen kun je aan en op elkaar klikken, en schuiven als een soort Lego. In eerste instantie zullen er 500 lokalen worden gebouwd. Een ander voordeel: Plastic Bricks zijn 40% goedkoper dan normale bakstenen.

Nagasaki wil verbod op kernwapens 2/3

"De atoombommen zijn gebouwd door menselijke handen en tot ontploffing gebracht boven menselijke hoofden. Daaruit volgt dat atoomwapens ook geëlimineerd worden door menselijk handelen", verklaarde Taue. "De huidige situatie met kernwapens is extreem gevaarlijk. Het idee dat kernwapens nuttig zijn, krijgt steeds meer bijval."
Hij riep premier Shinzo Abe op het VN-kernwapen-verdrag uit 2017 "zo snel mogelijk" te ratificeren. Het verdrag werd in 2017 in New York gelanceerd door 122 landen.