Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Schoonmaak

Op het strand tussen Rockanje en Oostvoorne hebben 50 vrijwilligers woensdag het strand schoongemaakt. De actie is onderdeel van de Beach Cleanup Tour. De Noordzeekust wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar in twee weken tijd vrijgemaakt van plastic, blikjes, netten en ander afval. Dit keer zijn er een recordaantal van 2400 deelnemers. De schoonmaakactie begon op 1 augustus in Zeeland en op Schiermonnikoog. In twee weken tijd zijn er verschillende etappes die langs de kustlijn naar elkaar toe werken. Donderdag is aan de beurt het Maasvlaktestrand.

Gaswinning

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) moet voor eind augustus stoppen met de gaswinning in Monster en Maasdijk. De reden hiervoor is de kans op bodem-verzakking of aardbevingen. Er is op deze plekken veel meer gas uit de grond gehaald dan toegestaan was, zegt het Staatstoezicht op de Mijnen. In Monster ging het om bijna 47% overschrijding; in Maasdijk zelfs om 317%. Een overschrijding van hooguit 20% was toegestaan. Als de NAM toch doorgaat met het winnen van gas in de Zuid-Hollandse gemeenten riskeert het bedrijf een dwangsom.

Inschrijfadressen

Capelle aan den IJssel heeft aangifte gedaan tegen een man die zogeheten 'inschrijfadressen' heeft verkocht. De man zou al meerdere keren in de fout zijn gegaan. Inschrijfadressen zijn adressen waarop mensen zich laten inschrijven bij de gemeente, zonder er te wonen. Op die manier wordt bijvoorbeeld geprobeerd allerlei toeslagen te krijgen. De veelpleger ging volgens de gemeente op zoek naar leegstaande panden en gebruikte daar de adressen van. De eigenaars wisten van niets. Naast Capelle hebben ook Breda, Amersfoort en Leiden aangifte gedaan.

Zalmhaventoren

De bouw van de Zalmhaventoren in Rotterdam kan doorgaan. De Raad van State heeft de bezwaren van omwonenden van tafel geveegd. Hoger beroep is niet mogelijk. De omstreden toren moet 215 meter hoog worden. Dat is een stuk hoger dan de Euromast, die 185 meter is. De toren wordt de hoogste van Nederland. Omwonenden vinden de nieuwe toren veel te groot en zijn bang voor parkeerproblemen. Ook wordt volgens hen het zicht op de Veerhaven verpest. Volgens de Raad van State is de bouw niet in strijd met het bestemmingsplan.

Werken en wonen

De gemiddelde werknemer in Nederland woont 22,6 kilometer van zijn of haar werk. Vier op de tien werknemers werken in hun eigen gemeente. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Vooral in grensgemeenten en gebieden die moeilijk bereikbaar zijn, zoals de Waddeneilanden, werkt een groot deel van de werknemers in de eigen woonplaats. Ook in grote steden komt werken en wonen veel voor. Maar in bijna twee derde van de gemeenten gaat zo'n 70 procent van de werknemers voor zijn of haar werk naar een andere gemeente.

Onderwijs

De KNAW,de Koninklijke Akademie van Wetenschappen, pleit voor meer docenten met een academische opleiding. In de komende jaren gaan veel docenten met een universitaire achtergrond met pensioen en de nieuwe lichting bestaat vooral uit hbo-geschoolde leraren. Gezien het wetenschappelijk vormende karakter van het vwo zou de KNAW graag zien dat zoveel mogelijk academisch geschoolde docenten voor de klas staan. De KNAW tekent daarbij aan dat het imago van het beroep van leraar omhoog moet.

Vrijwilligers gezocht voor hospice

Voor een nieuw op te zetten hospice in Capelle en Krimpen aan den IJssel zijn wij op zoek naar vrijwilligers. De vrijwilligers bieden mensen in de laatste levensfase en diens naasten hun tijd, aandacht en ondersteuning. Vrijwilligers in het hospice ondersteunen de gasten en hun naasten en zorgen daarnaast ook voor alle voorkomende huishoudelijke taken. Belangstellenden kunnen voor nadere informatie zich melden bij vtzcapellekrimpen@online.nl, 06-20 98 51 51. Of kijk op www.vtz-capelle-krimpen.nl.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.