Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Reddingsbrigade redt vijf mensen

De reddingsbrigade in Rotterdam heeft dinsdagavond vijf mensen uit het water gered bij de Tweede Maasvlakte. Drie Duitse kitesurfers en twee familieleden raakten in de problemen. De reddingsbrigade kreeg rond 19.00 uur een melding. De kitesurfers hadden hulp nodig nadat de wind plotseling was weggevallen. Door de sterke stroming lukte het ze niet om zelf naar de kust te zwemmen. Twee familieleden sprongen het water in om hen te hulp te schieten, maar ook zij kwamen niet meer terug naar de kust. Strandwachten hebben de vijf met een waterscooter en een snelle boot gered.

Toerist per abuis in azc

Een Chinese toerist is tijdens een bezoek aan Duitsland aangezien voor een asielzoeker. De man zat 2 weken in een azc voordat de autoriteiten hun fout doorhadden. De 31-jarige man, die alleen Mandarijn spreekt, werd beroofd tijdens een bezoek aan Heidelberg. Toen hij aangifte wilde doen bij de politie werd hem een formulier voorgeschoteld dat een asielaanvraag bleek te zijn. De man werd naar een asielzoekerscentrum in Dülmen, 360 kilometer verderop, gebracht. Met hulp van een lokaal Chinees restaurant werd uiteindelijk de waarheid achterhaald.

Huis vol voorwerpen uit de oudheid

De Griekse politie heeft dinsdag een gezin opgepakt dat zo'n 350 voorwerpen uit de oudheid bewaarde in een huis in Grevena. Het gaat volgens de krant Kathimerini onder meer om vazen, juwelen en munten die in sommige gevallen duizenden jaren oud zijn. Agenten ontdekten bij een inval in de woning ook achttien cannabisplanten en een kilo onverwerkte cannabis. Een 62-jarige man, zijn 53-jarige vrouw en hun zoon (33) zijn aangehouden. De autoriteiten verdenken het gezin van het illegale bezit van oudheidkundige voorwerpen en drugsbezit.