Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2012

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Nederland digitaal kwetsbaar

Eén kwaadwillende hacker is in staat Nederland lam te leggen door in te breken in computernetwerken en bijvoorbeeld sluizen te openen, met overstromingen tot gevolg. Dat stellen experts na de inbraak deze week in computers van zeven gemeenten en twintig instellingen in Brabant, Limburg en Flevoland. Gisteravond werd duidelijk dat ook het ministerie van Onderwijs is getroffen. De digitale kwetsbaarheid van ons land is groot, omdat ’cyber security’ bij overheid en grote bedrijven tot voor kort geen enkele prioriteit had

Vertraging metroreizigers

Metroreizigers die over station Kralingse Zoom reizen, moeten daar twee weken lang overstappen. Van aanstaande maandag 30 juli tot en met 17 augustus rijden de metro's vanwege werkzaamheden niet verder bij Kralingse Zoom.
Er komt een tijdelijk perron onder de A16, waar de metro's vanuit Binnenhof, Nesselande en De Terp stoppen. Wie verder wil reizen, moet naar het station zelf lopen om zijn weg te vervolgen. Andersom geldt hetzelfde. De gemeente voert werkzaamheden uit aan de nieuwe parkeergarage bij het metrostation.

Zorg kan miljarden goedkoper

Op de zorg kan jaarlijks tot acht miljard euro worden bezuinigd als artsen afzien van overbodige en ondoelmatige behandelingen. Zo kan de kostenstijging de komende jaren worden opgevangen, concludeert oud-minister van Volksgezondheid Ab Klink volgens de Volkskrant in een rapport dat vrijdag wordt gepresenteerd.
Om te bekijken hoe de stijgende zorgkosten kunnen worden opgevangen sprak Klink met bestuurders, artsen en hoogleraren. Er zou sprake zijn van een enorme verspilling.

Martin brengt erfenis onder in klooster

De vader van het vermoorde meisje Eefje Lambrecks heeft donderdag een deurwaarder naar het klooster van de Arme Klaren in het Belgische Malonne gestuurd. Michelle Martin zou de erfenis van haar moeder in het klooster hebben ondergebracht.Jean Lambrecks wil de spullen in beslag laten nemen. Martin werd veroordeeld tot het betalen van 179.000 euro aan de nabestaanden van de slachtoffers van haar ex-man kinderverkrachter en moordenaar Marc Dutroux. Volgens Lambrecks hebben zij nog geen euro gezien.