Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2011

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Benefietmiddag 17 september

In zorgcentrum Crimpenersteyn wordt zaterdag 17 september een benefietmiddag. Vanaf 15.00 ‘High Tea’ en ook een wijnproeverij, bloemstukken verkoop, een kunstveiling en een loterij met fraaie prijzen. Hoofdprijs een reischeque van € 150. De ‘High Tea’ wordt gehouden in de recreatiezaal van Crimpenersteyn van 15.00 tot 18.00 uur (Zandrak 66). De opbrengst is bestemd voor een boottocht met bedlegerige patiënten. Kosten € 25,- per persoon. Aanmelden bij Hannie Spilt: haspil@zellingen.nl of 180-440982.

Doden bij rellen Birmingham

Bij rellen in de Engelse plaats Birmingham zijn in de nacht van dinsdag op woensdag drie doden gevallen.
De voetgangers zouden op Dudley Road zijn aangereden. Volgens Sky News gaat het in ieder geval om twee broers.
Het derde slachtoffer werd naar een nabij gelegen ziekenhuis gebracht. Zijn familieleden bevestigen dat hij enkele uren later is overleden.
De politie doet onderzoek naar de situatie en kan nog niet met zekerheid zeggen of het ongeluk in verband staat met de rellen.

'Onderzoek naar loverboys'

Er komt een onderzoek naar de slachtoffers van loverboys in de jeugdzorg en vrouwenopvang. Zo moet duidelijk worden hoe groot het probleem is en op welke wijze de pooiers hun prooien ronselen. Dat laten minister Opstelten en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten weten. De SP waarschuwde onlangs dat loverboys jeugdzorg- instellingen binnendringen om daar meisjes te ronselen. In Limburg zijn de problemen het grootst, vertelt Anita de Wit, voorzitter van de landelijke stichting.

Politiek moet ingrijpen

Europese politici moeten ingrijpen in de schuldencrisis en de Europese Centrale Bank de macht geven en zelf Europese obligaties uit te geven. Daarvoor pleitte oudpremier Ruud Lubbers dinsdag in Nieuwsuur. De Europese leiders kunnen niet langer ''hobbelen van de ene naar de andere vergadering'', aldus Lubbers.
De ECB moet volgens hem euro-obligaties gaan uitgeven en dan hele strenge eisen stellen aan de ontvangende landen. De landen die al noodlijdend zijn, moeten ''onder curatele’’, aldus Lubbers.

Bouw Rotterdam Centraal

De enorme verbouwing van het Centraal Station van Rotterdam is deze week op de helft. Volgens ProRail verloopt de bouw voorspoedig en blijft het project binnen de kosten. Eind 2013 moet de nieuwe OV-terminal opgeleverd worden.
Het knooppunt krijgt dagelijks zo'n 110.000 reizigers te verwerken, waardoor er evenveel passagiers komen als op luchthaven Schiphol. De volgende bouwronde is van start gegaan. Spoor 11/12 is afgebroken en dit wordt in de nieuwe stijl opgebouwd. Het dak wordt weer verlengd.

Kerkblad vraagt vrijwilligers

Gezocht wordt in de wijk Langeland naar een distributieadres voor het Krimpens Kerkblad. De distributeur reikt de bladen uit aan de bezorgers. De ingangsdatum is de editie 17 van 9 september. Eén keer per twee weken op donderdag na 18 uur, na de ontvangen Kerkbladen verdeeld te hebben in 14 stapeltjes van circa 35 stuks, de bezorgers een stapeltje uitreiken met hun vaste vergoeding. Voorts mutaties en adreswijzigingen per bezorgwijk doorgeven. Tijd: circa 2 uur per keer.
Aanmelden: R. Weijtenburg, tel. 523739.