Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2022

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Donderdag schijnt de zon uitbundig en is er geen wolkje aan de lucht. De matige wind komt meer uit het zuidoosten waarmee zachtere lucht wordt aangevoerd dan de afgelopen dagen. De temperatuur komt vanmiddag uit op 13 of 14 graden en daardoor zal het lenteachtig aanvoelen. Vanavond en vannacht is het helder en komt het waarschijnlijk niet meer tot lichte vorst. De minima komen uit tussen de 1 en 3 graden boven het vriespunt. De wind zwakt iets af naar zwak tot matig uit het zuidoosten.

Straf

Een 21-jarige man uit de gemeente Hoeksche Waard heeft een voorwaardelijke straf gekregen, omdat hij op sociale media de Utrechtse huisarts Bernard Leenstra bedreigde. De man is voorwaardelijk vrijgesproken en moet een training volgen om herhaling te voorkomen. "Ik bied duizend euro om dokter Bernard om te leggen", had de man op internet geschreven. Bernard Leenstra is mede-oprichter van Prullenbakvaccin.nl, de website die bedoeld is om te voorkomen dat overgebleven vaccins niet worden gebruikt.

Toneelstuk

Jongerentheater Quint is op zoek naar spelers tussen de 7 en 24 jaar uit de regio van Krimpen aan den IJssel. Dit in verband met de nieuwe familievoorstelling ‘Jaap en de Bonenstaak- Climate War’. Jaap en de bonenstaak is een modern sprookje over hoe hebzucht onze wereld kapot maakt en uiteindelijk ons leven in gevaar brengt. Het is humoristisch en heftig tegelijk. Jongerentheater Quint is opzoek naar een mix van ervaren en onervaren spelers van diverse culturele achtergronden. Meer informatie staat op de website www.jongerentheaterquint.nl.

Docenten

Het Comenius College organiseert op 23 maart een Meet & Match: Comenius College zoekt Comenius-collega’s. Het Comenius College zoekt met ingang van het nieuwe schooljaar veel nieuwe docenten voor zes scholen in Capelle, Nieuwerkerk, Krimpen en Rotterdam. De scholengemeenschap groeit en heeft daardoor meer vacatures. Tijdens de ‘Meet & Match’-avond op dinsdag 23 maart kunnen geïnteresseerde docenten kennis komen maken met het Comenius College als werkgever en speeddaten met verschillende scholen.

Coronavoucher

Tijdens de actie met de coronavoucher in de gemeente Krimpen aan den IJssel zijn er 10.311 vouchers voor een totaalbedrag van 257.775 euro ingeleverd. De gemeente spreekt van een groot succes. De gemeente gaf in november vorig jaar in totaal 12.500 coronavouchers met een waarde van 25 euro uit aan Krimpense huishoudens. Krimpenaren konden de voucher inleveren bij lokale ondernemers of schenken aan lokale organisaties. Met de voucher wilde de gemeente de Krimpense samenleving steunen in coronatijd. Er deden 85 ondernemers, 37 maatschappelijke instellingen en 7 kerken mee.

Gespreksbijeenkomst opvang Oekraïners 1/4

Het gemeentebestuur nodigt alle Krimpenaren uit om zaterdag 12 maart vanaf 16.15 uur met hen in het raadhuis te praten over de opvang en begeleiding van Oekraïense vluchtelingen. Voorafgaand is er om 16 uur een moment van solidariteit op het Raadhuisplein.
De Russische invasie in Oekraïne heeft een snelgroeiende vluchtelingenstroom op gang gebracht. Na 13 dagen oorlog hebben inmiddels zo’n 2 miljoen Oekraïners de grens met (vooral) Polen overgestoken. Dat getal kan snel oplopen tot wel 5 of 6 miljoen mensen.

Gespreksbijeenkomst opvang Oekraïners 2/4

De 25 veiligheidsregio’s van ons land hebben van de Rijksoverheid opdracht gekregen om op zo kort mogelijke termijn ieder 2.000 opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren. De stad Rotterdam heeft van dit aantal direct 1.000 plekken voor zijn rekening genomen. Over de verdeling van de overige 1.000 over de regiogemeenten vindt momenteel overleg plaats. Wij willen graag een bijdrage leveren om onderdak en begeleiding te regelen voor de vluchtelingen. De gemeente houdt in eerste instantie rekening met een aantal van zo’n 50 tot 75 plaatsen in Krimpen aan den IJssel.

Gespreksbijeenkomst opvang Oekraïners 3/4

Voor de korte termijn oriënteren wij ons op plekken in de gemeente die per direct beschikbaar zijn voor de eerste opvang. Het gemeentebestuur is in gesprek met Internaat De Driemaster. Het internaat biedt aan om plaats te maken voor de opvang van zo’n 10 tot 15 vluchtelingen.
Daarnaast kan het voormalig gebouw van de muziekschool aan de Tuinstraat snel geschikt worden gemaakt voor de huisvesting van ongeveer 50 mensen. Dit gebouw is gemeente-eigendom en heeft nog geen definitieve bestemming.

Gespreksbijeenkomst opvang Oekraïners 4/4

Tijdens de gespreksbijeenkomst zijn er verschillende tafels waar u uw vragen kunt stellen en ideeën kunt inbrengen over de opvang in Krimpen en wat u daaraan kunt bijdragen. Op ww.krimpenaandenijssel.nl/oekraine vindt u meer informatie. Via het e-mailadres: oekraine@krimpenaandenijssel.nl kunt u ook uw vragen stellen. Bellen kan tijdens kantoortijden via telefoonnummer 14 0180. De gemeente rekent op u, zodat we samen de Oekraïense vluchtelingen een veilige plek kunnen bieden.

Autowassen voor Oekraïne

Krimpense jeugd gaat aan de slag om geld in te zamelen voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Op zaterdag 12 maart zetten ze er in Krimpen op vijf plekken een dag lang de schouders eronder door auto’s te wassen.
De opbrengst van de autowasdag is geheel bedoeld voor noodhulp in Oekraïne. Krimpenaren worden van harte uitgenodigd om op 12 maart tussen 10.00 en 16.00 uur hun auto te laten wassen bij de Mieraskerk, IJsseldijkkerk, Rehobothkerk, Sebakerk of in de Stormpolder (locatie Van der Jagt). Een wasbeurt kost €12,50.